Categories Fotbal

Fotbalul prinde contur și la CS Crișul

Ca urmare a colaborării dintre cluburile orădene Crișul (director Pető Dalma Csilla), Viitorul (președinte Mudura Dorin) și Juventus (Boka Iosif) s-au format grupele de vîrstă U13, respectiv U11, care vor reprezenta clubul Crisul Oradea în cadrul campionatelor județene și naționale, organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Bihor, sub egida Federației Române de Fotbal.
Echipele U13 și U11 sunt pregătite de antrenorii Suciu Marius, Boka Iosif (Junior), Kósa Lóránd, Oláh-Fórizs Csaba , respectiv antrenorii cu portarii Mozsi István și Florin Andrei.
Prima participare oficială comună la juniorii U11, a avut loc pe data de 24 septembrie în cadrul competiției organizate de AJF Bihor la baza sportivă Luceafărul Oradea din localitatea Sânmartin. La acest turneu au participat 4 echipe: Viitorul Oradea, Viitorul Beiuș, Lotus Baile Felix și Crișul Oradea. La categoria U11 clubul Crisul are deja 4 victorii din 4 meciuri, iar la U13 clubul Viitorul Oradea ocupa locul fruntaș in grupa.
Protocolul dintre cele 3 cluburi orădene vizează creșterea bazei de selecție, creșterea nivelului tehnic atât individual cât și ca nivel de echipă. Prin acest protocol Clubul Crișul asigură finanțarea chiriilor bazelor sportive de pregătire la cele 2 grupe, iar echipele sub culorile clubului Crișul au asigurate și cheltuielile cu ocazia participărilor la competiții, în limita bugetului aprobat. Clubul Viitorul Oradea a asigurat un număr mare de copii atât la categoria U11 cât și la U13, care au fost împrumutați pentru o perioadă de un an, clubului Crișul.
Prin această colaborare se dorește o instruire cât mai bună a copiilor , având o bază de selecție cât mai mare, astfel ca în viitor rezultate echipelor să fie pe măsura așteptărilor, obiectivul pe termen lung fiind acela de a avea sportivi selectați în loturile naționale, cât și la ligile naționale superioare de seniori.
Următorul turneu va avea loc pe data de 16 octombrie la baza sportivă Tineretului din Oradea.
Amintim faptul că, Clubul Sportiv Crișul Oradea este prima structură departamentală a Ministerului Sportului, care prin Ordinul 617/24.08.2021 a înființat secția de fotbal.

“Acest protocol ne onorează, ne bucură și totodată ne responsabilizează să putem oferi tot ce ne stă în putere pentru a sprijini și dezvolta secția de fotbal, mai mult, prin faptul că am reușit să înființăm prima secție de fotbal din cadrul cluburilor departamentale ale Ministerului Sportului. Din acest motiv am încheiat protocolul cu cluburile Viitorul și Juventus, fiind convinsă că împreună vom crește calitatea fotbalului bihorean la nivel de juvenil.” – Pető Dalma Csilla, director C.S. Crișul Oradea.
“Ne dorim ca această colaborare să fie benefică pentru cele trei cluburi, dorind totodată să atragem un număr cât mai mare de copii spre fotbal, asigurându-le condiții de instruire și formare la un nivel cât mai înalt, atât din punct de vedere al staff-ului tehnic cât și al infrastructurii bazelor sportive.” – Mudura Dorin, președinte C.S. Viitorul Oradea

“Mă bucur foarte mult că am reusit să incheiem această colaborare cu două entități sportive puternice pentru a crește calitativ și cantitativ. Doar după două luni se văd deja rezultatele, am crescut atât în număr de jucători, cât și in calitatea jocului prestat la meciuri și antrenamente. Urmează două luni pline de meciuri și turnee la Brașov, Debrețin, Komádi etc. Eu sper că această colaborare să fie fructuoasă pentru copii noștri și pentru fotbalul bihorean și să continue pe termen lung. ” – Boka Iosif, președinte C.S. Juventus Oradea.

About Author