Categories Baschet

Oradea suferindă în special în apărare

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara nu s-a abătut nici duminică seară, în cel mai dificil test de până acum, de la parcursul perfect în 3 competiții din primul interval al noului sezon, din contră, confirmând prin a dispune chiar și de CSM CSU Oradea, la capătul unei întâlniri echilibrate și foarte echilibrate: 77:73 (39:34).

Vorbele ”victorii aduc victorii” au fost confirmate duminică de la ora 18 în sala ”Constantin Jude”, ”violeții” câștigând un mult mai dificil al doilea meci găzduit în noul campionat, în fața bihorenilor, cărora le-au înscris uniform câte 19 puncte în sferturile 1, 3 și 4, remizat, cedat la un coș respectiv adjudecat la limită, iar 20 de puncte în sfertul secund, tranșat mai clar: 19:19, 20:15, 19:21, 19:18.

Elevii lui Petricevic au început cu dezinvoltura celor neînvinși, deschiderea de scor semnată de la distanță de Dokovic, coșurile lui Kesar – inclusiv o altă ”triță”, și o altă aruncare de 3 puncte a lui Năsturescu, ridicând scorul la 11:3 în primele nici 3 minute, debutul perfect, dat uitării însă de vizitatori, 11:16 în următoarele tot atâtea minute, pe mâna lui Tarolis, Richard, Holt, Neal și Baciu, de fapt cinciul de start al orădenilor.

Se anunța așadar, conform așteptărilor, un duel deschis răsturnărilor de situație, abordat de gazde și cu Gajic respectiv Lazar, după care McClellan, Mirkovic și Maticiuc au intrat încă de la mijlocul primului sfert. Încheiat la egalitate din coșul lui Gajic și ”liberele” lui McClellan în ultimul minut, 19:19.

Mult mai echilibrată prima jumătate a sfertului 2, echilibru rupt de coșurile lui Dokovic, inclusiv de la distanță, 35:29 în minutul 17, avansul fiind în mare parte menținut, cu tot cu coșul lui Neal pentru bihoreni cu 3 secunde înaintea sirenei: 39:34 la pauză.

Avantaj majorat în următoarele 6 minute chiar la 56:47 – maximum al meciului, după ”trița” lui Năsturescu, însă Holt și Baciu au reintrat cu folos în 5-ul vizitatorilor, înscriind pentru 58:55 înaintea ultimelor zece minute.

Sfertul trei a fost cel cedat de timișoreni ”roșilor” din Țara Crișurilor, drept excepție de la regulă, iar chiar dacă în cel final au fost egalați în mai multe rânduri, n-au risipit totuși victoria printre degete.

Pe rând, Nikola Markovic, Carter, Neal și ”Bobe” Nicolescu au egalat pentru orădeni, însă Lazar, un fost component al bihorenilor, a fructificat cu regularitate atacurile gazdelor, relansându-le în față la mijlocul sfertului final, 69:65.

Victoria se contura la orizont, ca o promisiune, și mai clar definită în fața celor câteva sute de spectatori din tribuna sălii ”Constantin Jude” odată cu reușitele în succesiune ale sârbului Ilija Dokovic, 76:68 înaintea ultimului minut.

Ultimele 6 secunde fiind gestionate cu bine de ”violeți”, la adăpostul a 3 puncte avans. Spre bucuria iubitorilor baschetului, aplaudând la scenă deschisă un final victorios, deloc puțin lucru în fața unei foste campioane.

Fără a fi conduși deloc din minutul 16, cel mult în câteva rânduri până atunci și maximum cu 22:27 în minutul 13, timișorenii lui Petricevic au obținut cel mai concludent succes de până acum din noul sezon, într-o serie de 8 victorii în tot atâtea apariții oficiale în 3 întreceri, dispunând de un adversar care prin tradiție îi depășea, și care se impunea categoric la prima sa apariție acasă, în fața celor din Voluntari. Viitoare gazde pentru ”violeți”.

Care-și pot savura triumful cu 9 jucători implicați, dintre care 8 marcatori, procentajele aruncărilor din acțiune fiind uniforme, 45%, cu 10 ”trițe” din 22 de șuturi, patru dintre acestea din mâna lui Dokovic. Coșgeter al meciului cu 18 puncte și 8 pase decisive în 26 de minute jucate, completat de Mirkovic cu 12 puncte și din două ”trițe” în 34 de minute pe teren, Kesar înscriind 11 în 17 minute, Lazar 10 în 20 de minute, ”locomotiva” Nikola Gajic 9 puncte dar și 9 recuperări în peste 39 de minute pe parchet, tot 9 și în dreptul lui McClellan. Năsturescu a contribuit cu două ”trițe” în 27 de minute iar Petrescu cu două puncte în 10 minute, fără ca Maticiuc să înscrie, fără ca Schipor, Stanciu și Vujosevic să joace.

Achim a apelat în schimb la 10 jucători, 9 și înscriind, dar oaspeții n-au fost deloc în mână de la distanță, doar 5 ”trițe” din 23 de șuturi, nesiguri chiar și de la ”libere”, cu 8 ratări. Neal, Richard și Tarolis au dus greul cu câte 31 de minute fiecare pe teren, Carter 26 și Nikola Markovic 24, iar Richard și Tarolis au și marcat câte 15 puncte fiecare, Donatas Tarolis și cu 7 recuperări, Carter înscriind 14 puncte, și acesta cu 7 recuperări, iar ex-timișoreanul Baciu 7 puncte într-un sfert de oră.

About Author