Categories Baschet

Mult mai eficienți în partea a doua

Sâmbătă Oradea a demonstrat că rămâne o forță a baschetului românesc, doar pe propriul teren. Repet, în fața propriilor suporteri. Dacă analizăm debutul de sezon, două victorii acasă cu Voluntari și Dinamo, și două înfrângeri, una în Franța și una la Timișoara, concluzia e simplă. Oradea se hrănește practic cu victoriile de pe propriul teren și este extrem de modestă în deplasare.
Din nou cu Dinamo, au avut unele probleme în apărare în prima parte, dar în compartimentul ofensiv, lucrurile au funcționat mai mult decât bine. Scor final, 85-68 (21-15, 22-23, 21-14, 21-16).
Gazdele au început cât se poate de bine jocul, conducând cu 15-5, după care au avut o cădere în joc. Rotația a funcționat bine, sfertul al doilea a fost unul modest în ambele tabere, cu mențiunea că Baciu s-a aflat la cea mai bună prestație de cât e la Oradea.
După pauză, practic organizatorii au zburdat pe teren, ducând fiecare atac spre acțiuni extrem de spactaculoase. Neal, Richard și Tarolis sunt jucători care practic ridică nivelul competiției, iar Carter ajunge să fie un jucător pe care te poți baza. E nevoie de multă concentrare un capitol la care stăm bine și e nevoie totodată de multă încredere în ceea ce muncesc la antrenamente.
Conckuziile sunt multiple, Oradea poate juca la intensitate maximă 40 minute, are banca care poate aduce un plus, ideea e că în apărare încă mai au mult de lucru. Nu putem vorbi de o candidată la titlu, dar cu singuranță la locurile fruntașe 100%.
E nevoie însă de un parcurs cât mai lung și bine gândit în Cupele Europene ceea ce ar justifica investițiile mari spre foarte mari în ultimele sezoane la această secție.
Urmează miercuri 25 octombrie un duel, extrem, extrem de important cu belgienii, poate chiar decisiv. Acum e momentul ca fiecare jucător care câștigă o sumă imensă lunar să confirme increderea acordată. Publicul e pregătit, sala e pregătită, iar victoria nu le poate scăpa.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Neal 17 puncte, Tarolis și Carter câte 16 fiecare Richard 12, de la învingători, respectiv Ingram 20, Katic 17, Mandache 14.

About Author