Categories Handbal

Mult prea multe greșeli individuale pentru a emite pretenții

Nici cei mai pesimiști suporteri nu credeau că CSM-ul după o repriză aproape perfectă poate juca atât de modest în parteaa doua. Și nu e o întâmplare…
CSM Oradea a fost învinsă SCM Politehnica Timișoara, scor 30-33, într-un meci din cadrul etapei a 8-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat luni (24.10), la Arena Antonio Alexe.

Gazdele au marcat primele două goluri ale partidei însă Timișoara a reacționat și a preluat conducerea, scor 2-4. A urmat un parțial de 5-0 prin intermediul căruia CSM-ul a revenit în avantaj. Mai departe, formația orădeană a fost permanent la conducere și a încheiat repriza cu un plus de patru lungimi, scor 14-10. Pentru prima dată poarta a ajutat echipa locală, Villy Munteanu fiind argintul viu de care echipa avea nevoie pentru a se desprinde decisiv. Dar a fost o simplă impresie greșită.

În repriza secundă formația antrenată de Cosmin Liberț a reușit să mențină un avantaj de patru lungimi până prin minutul 40, scor 20-16. Situația s-a schimbat radical în ultima parte a jocului, atunci când defensiva orădeană a căzut complet, iar în atac s-au consemnat foarte multe erori în jocul de construcție.
Pase greșite în special date de coordonatorul Turcu, atacuri irosite total aiurea, poata nu a mai contat deloc, iar reacția depe bancă a întârziat să apară.
Incredibil, oaspeții au marcat nu mai puțin de 23 goluri într-o repriză în condițiile în care orădenii și-au pierdut complet spiritul de luptă, luciditatea și toate ingredientele de care aveau nevoie pentru victorie.
Lipsa unei mentalități sănătoase, neîncredrea că echipa poate câștiga și lipsa totală de experiență a făcut ca echipa să-și piardă complet busola.
De notat că Timișoara a marcat de două ori în condițiile în care a avut doi oameni mai puțin în teren și a înscris 17 goluri în ultimele 20 minute de joc.

Bogdan Munteanu a marcat nouă goluri pentru CSM Oradea în această partidă, fiind de departe cel mai productiv jucător al echipei. În replică, Trif a înscris de nouă ori pentru echipa din Timișoara.

Cu această ocazie s-a consemnat debutul lui Cosmin Liberț în calitate de antrenor principal al echipei. El a început sezonul în postură de secund, dar a fost numit principal, după ce George Tăutu a fost numit director tehnic al secției de handbal de la CSM Oradea. Dacă cineva are impresia că la Oradea au venit ca la sanatoriu, fac antrenamente și pierd toate meciurile se înșeală. Sancțiunile nu vor întârzia să apară, iar în iarnă unii jucători vor pleca obligați forțați. Echipa este cu banii la zi, jucătorii rămânând doatori la capitolul rezultate pozitive.

CSM Oradea ajunge la cea de-a 8-a înfrângere stagională. În schimb, SCM Politehnica Timișoara are trei victorii după opt etape. Următorul meci al orădenilor are loc duminică (30.10), ora 18, la Odorheiu Secuiesc.

About Author