Categories Baschet

Orădenii la cea mai solidă prestație stagională

CSM CSU Oradea a învins Kangoeroes Mechelen, scor 98-76 (24-24, 21-20, 30-20, 23-12), într-un meci desfășurat miercuri (26.10), la Oradea Arena. Partida contează pentru etapa a 3-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23.

Jocul a început favorabil echipei belgiene. Aceasta și-a creat numeroase avantaje din blocaje și a găsit de mai multe ori omul liber. CSM-ul a reușit să anuleze deficitul și a restabilit egalitatea, scor 24-24, după zece minute de joc.
Echipele s-au succedat la conducere pe tot parcursul primei jumătăți a partidei. Repriza s-a încheiat cu o reușită semnată Kris Richard, scorul fiind de 45-44 în favoarea gazdelor. Din păcate bihorenii au probleme în apărare, în condițiile în care orice aruncător belgian găsea coșul.

Echilibrul s-a menținut după pauză. Kangoeroes conduceau cu un punct la jumătatea secvenței a 3-a, după care amfitrionii s-au desprins decisiv. După 17 succesiuni la conducere, formația pregătită de Cristian Achim a reușit un final de partidă excepțional. Roș-albaștrii au realizat un parțial de 40-17. O mobilizare generală, un efort colectiv imens, atât în atac cât țși în apărare și din nou procentaje bune în special de la semidistanță. Coșurilemarcate în momentele decisive au făcut diferența, Richard fiind un bun marcator, Tarolis imperial iar Carter aduce spectacolul.

Justin Carter a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, Kris Richard a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, Mark Ogden a încheiat cu 19 puncte, 10 recuperări, Donatas Tarolis a avut 17 puncte, 4 recuperări, iar Erick Neal a încheiat cu 10 puncte, 6 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Domien Loubry a reușit 17 puncte, iar Brian Fobbs a adăugat 16 puncte, 4 recuperări pentru Kangoeroes.

Ambele echipe au 2-1 la general în urma acestui meci. Ele se află la egalitate cu francezii de la Cholet Basket la jumătatea Grupei E. Locul 4 revine lui Rilski Sportist, echipă ce are 0-3 la general. E nevoie de o victorie acasă cu francezii pentru a se califica mai departe și un succes in Bulgaria. Cu alte cuvinte două victorii din trei posibile, care sunt la îndemâna orădenilor.

About Author