Categories Fotbal

S-au descătușat în prima parte când s-a făcut diferența

Derby-ul Bihorului la fotbal a demarat sâmbătă 29 octombrie un nou episod. FC Bihor Oradea a reușit să dispună la capătul unui joc spectaculoscu scorul de 4-2 (4-1) de rivalii de la Lotus Băile Felix.
A fost un meci așteptat cu destul interes de toată suflarea fotbalistică bihoreană, chiar dacă numărul spectatorilor prezenția la stadion a fost destul de mic. Primele minute au arătat două echipa haotice care erau preocupate practic să îndepărteze pericolul din zona propriei porți. Roș-albaștrii au reușit să deschidă scorul printr-o execuție de excepție a lui Lupșe, cel care în urma unui corner, respins de apărarea Lotusului a catapultat practic balonul de la peste 25 metri în vinclul porții lui Barabaș (1-0).
Era minutul 14. La doar patru minute distanță în urma unui contraatac purtat în viteză, Jurj lovește bara, mingea revine în teren de unde Adrian Popa înscrie lejer (2-0).
Oaspeții echilibrează jocul, încep să conteze la mijlocul terenului dar se exprimă greu în fața porții adverse. În urma unei acțiuni pe stâna a lui Sorian, acesta centrează în forță în fața porții, Costea venit lansat din cădere introduce balonul în poarta lui Bob. 2-1. FC Bihor face pasul în față, practic au o viteză în plus față de adversari și împing jocul sprepoarta cealaltă. de acest aspect profită din plin Jurj, care plecat de la limita ofsaidului înscrie cu un șut plasat (3-1). Cu cinci minute înainte de finalul primului mitan, aceslași impetuos atacantJurj, transformă cu siguranță o lovitură de la 11 metri corect acordată. În ultimulminut al reprize, Lotus are șansa de a reduce din handicap, primind astfel o lovitură de la 11 metri. Din păcate pentru ei, Sorian a executat slab, în stâga lui Bob, acesta resping în lateral.
La doar câteva minute după reluarea părții a doua, Lotus reușșește să reducă din handicap, atunci când Lupșe a trimis în propria poartă, cu largul concurs a lui Bob. La mijlocul reprize, FC Bihor a avut o ocazie monumentală, Jurj a pasat în fața porții pentru Gheorghiță, care cu poarta goală a trimis în bară.
Înainte de startul partidei, invitat să dea lovitura de începe a fost orădeanul Zeno Bundea, fostul internațional român care și-a făcut junioratul la FC Bihor dar s-a făcut remarcat ca și campion al al României cu Rapid, el mai evolând în rușia la Zenit Sankt Petersburg sau în Germania.
Florin Farcaș (antrenor FC Bihor): „Este o victorie importantă pentru noi. Suntem o echipă în creștere și convingem prin ceea ce facem. Prima repriză a fost foarte bună, iar după pauză s-a instaurat puțin acea stare de automulțumire. Ne dorim să avem continuitate și să aducem publicul într-un număr cât mai mare în tribune. Marcăm mult pentru că muncim mult pentru faza de finalizare. Ne bucurăm că am ajuns pe locul 1, este rezultatul muncii depuse. N-aș fi crezut la începutul campionatului, dar încet, încet băieții au început să confirme și suntem pe un drum bun”.

Gheorghe Ghiț (antrenor Lotus): „Am făcut prea multe greșeli personale în acest meci. O echipă bună te penalizează când faci astfel de greșeli. Sunt momente decisive într-un meci pe care dacă nu le fructifici…Poate dacă marcam din acel penalty înainte de pauză altfel ar fi decurs meciul. Felicit echipa gazdă. Când o echipă îți marchează patru goluri trebuie să recunoști că a fost mai bună. O să avem o discuție cu băieții pentru că rebuie să ne refacem psihic după aceast eșec drastic. O vom lua de la capăt și vom reveni cu rezultate mai bune”.

CASETA TEHNICĂ
FC BIHOR ORADEA – LOTUS BĂILE FELIX 4-2 (4-1)
Au marcat: David Lupșe 14, Adrian Popa 19, Sergiu Jurj 36 penalty, 39 / Vlad Costea 28, David Lupșe autogol 50
FC Bihor: R. Bob – Fl. Drăgan, D. Stan, L. D. Lupșe, Ioviță – Cl. Petruș, G. Cherman – R. Gunie, Ad. Popa (69 M. Hosu), A. Gheorghiță (80 A. Chindlea) – Sg. Jurj (88 Al. Popa). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.
Lotus: Ad. Barabaș – Fl. Pop, A. Gal, Cr. Oros, M. Arsene – M. Popa, G. Gitye (46 D. Gheban), Al. Sorian – C. Sîrbu (69 Cl. Codoban), R. Tămaș (69 S. Cucu), Vl. Costea (60 P. Blăgea). Antrenori: Gheorghe Ghiţ, Petre Ardelean, Ciprian Fiter și Nicolae Petre.
Arbitri: Norbert Kemenes – Răzvan Soponar, Daniel Lar (toți din Baia Mare)
Observatori FRF: Sergiu Neichi (Satu Mare) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

FOTBAL – LIGA 3 – SERIA 10
Rezultate înregistrate în etapa a X-a, prima din retur:

FC Bihor Oradea – Lotus Băile Felix 4-2 (4-1). David Lupșe 14, Adrian Popa 19, Sergiu Jurj 36 penalty, 39 / Vlad Costea 28, David Lupșe autogol 50
CSM Sighetu Marmației – SCM Zalău 0-0
CSM Satu Mare – Victoria Carei 1-1 (0-1). Ciprian Brata 70 / Luca Tincău 19
Gloria Bistrița – Minerul Ocna Dej 3-0 (1-0). Antoniu Manolache 33, 67 penalty, Marius Curtuiuș 77
CFR Cluj II – Sportul Șimleu Silvaniei 2-0 (0-0). Jose Gomez 72, Alin Fica 76

CLASAMENT
1. FC Bihor Oradea 10 7 1 2 22 – 16 22
2. Gloria Bistrița 10 6 2 2 18 – 7 20
3. CSM Satu Mare 10 6 2 2 18 – 11 20
4. SCM Zalău 10 5 1 4 13 – 8 16
………………………………………………………………………..
5. Lotus Băile Felix 10 4 3 3 16 – 16 15
6. Minerul Ocna Dej 10 4 2 4 12 – 12 14
7. CFR Cluj II 10 2 3 5 7 – 13 9
8. Sportul Șimleu 10 2 3 5 6 – 13 7
9. Victoria Carei 10 2 1 7 9 – 16 7
10. CSM Sighet 10 1 4 5 8 – 17 7

Sportul Șimleu Silvaniei a fost penalizată cu 2 puncte.

Etapa viitoare (4-5 noiembrie, ora 14:00): vineri, Lotus Băile Felix – SCM Zalău; sâmbătă, CFR Cluj II – CSM Sighetu Marmației, Sportul Șimleu Silvaniei – Gloria Bistrița, Minerul Ocna Dej – CSM Satu Mare, Victoria Carei – FC Bihor Oradea.

About Author