O viață în slujba atletismului, un respect deosebit pentru realizări…

O viață în slujba atletismului, un respect deosebit pentru realizări…

Atletismul bihorean s-a bucurat din nou de o seară magică, sâmbătă 29 octombrie atunci când sala mare a Primăriei Oradea a fost o gazdă perfectă pentru o nouă acțiuni unică, marca soților Mariana și Virgil Preda. O viață în slajba atletismului, a venit momentul festiv din nou într-un format și conceput special de Virgil, cel care este omul cu o energie nelimitată atunci când vine vorba de sportul preferat, atletismul. Trebuie spus că a fost și o lansare de carte, O viață între pasiune și Himere, care practic cuprinde cele mai importante momente din performanțele obținute de sportivii pregătiți de Mariana și Virgil Preda.
În calitate de invitați s-au aflat Arina Moș, proaspăt senator al României, Anișoara Cușmir Stanciu, noul președinte al Federației Române de Atletism, Marian Oprea unul dintre performerii la triplusalt, George Buligă secretarul FRA, Ionel Bungău fost director al DJTS Bihor sau CS Crișul, Alexandru Ilieș decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport, Sorin Buhaș director CSU Oradea, Alexandru Lungu unul dintre sibolurile sporturilor de contact din România și mulți alții.
Cei doi antrenori au reușit să adune generații de sportivi care au trecut prin mâna lor, de la vârsta chiar destul de înaintate, aproape 60 de ani, până la noile generații care încet dar sigur vor cîlca pe treptele performanței. Mai bine de două ore au făct depănate imagini de arhivă cu diferite performanțe ale sportivilor orădeni la competițiile interne și internaționale. De asemenea o parte dintre foștii colegi dfe facultate a lui Virgil au fost prezenți, ei fiind pasionați și dfe muzică, având chiar o formație EF 1977 (Educație Fizică). Au ajuns să concureze în finala națiopnală la Cântarea României, când au împrumutat intrumentele de cântat pentru a putea da reprezentația finală. Toți cei prezenți au lăudat și respectat pasiunea familiei Preda pentru atletism, practic cei doi hrănindu-se de-a lungul vremii din performanțele obținute de sportivii cu care ore în șir le petrec pe stadion, locul unde se simt practic împliniți. Există și un enorm regret și anume faptul că cei doi nu au semeni și în alte ramuri sportive. Păcat, mare păcat cp orice antrenor, instructor sau conducător nu au măcar 5 % din pasiunea soților Preda pentru a da înapoi sportului, ceea ce le-a dat de-a lungul vieții, satrisfacții pe toate planurile. Seara într-un moment unic, Virgil a avut amabilitatea și răbdarea să semneze fiecărui participant care a primit cartea, să demonstreze încă o dată că pe cât este de vehement sau vulcanic la antrenamente, pe atât de blând poate fi în unele momente dedicate realizărilor familiei.