Categories Fotbal

Ar fi pozitiv să avem și o parte plină a paharului!!!

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României a răspuns acuzațiilor venite dinspre fosta conducere a FRF și a ținut să răspundă criticilor primite pentru retrogradarea în Liga C a UEFA Nations League, motivând că obiectivul principal, cel al calificării la EURO 2024, nu a fost ratat.
Edi Iordănescu a răspuns valului de critici care s-a năpustit asupra sa după obiectivul ratat din cadrul UEFA Nations League și anume câștigarea Ligii B sau măcar menținerea în aceasta. Totodată, tehnicianul de 44 de ani s-a arătat dezamăgit de acuzațiile care au fost aduse cu privire la alegerea sa în funcția de selecționer, după ce Mircea Sandu a declarat că Edi a primit sprijin politic din partea tatălui său și a altor apropiați a-i acestuia.

FRF neagă implicările politice în decizia alegerii noului selecționer. Comunicatul oficialFRF neagă implicările politice în decizia alegerii noului selecționer.
Cu Edward Iordănescu la cârma echipei naționale, România a terminat ultima în grupă în Liga B și a retrogradat astfel în cea de-a 3-a ligă europeană a competiției, fiind clar un insucces al tricolorilor, însă un insucces care nu a cântărit atât de mult în fața conducătorilor FRF, care nu au dorit să-l demită pe Edi și să înceapă căutările, din nou, pentru un nou selecționer.
Inclusiv Iordănescu jr. a avut o declarație prin care își asumă eșecul, însă motivează că oricum nu s-a întâmplat mare lucru, pentru că nu a ratat nicio calificare, ba chiar de abia acum începe o nouă campanie, iar obiectivul său inițial a fost obținerea participării la EURO 2024.
„Am spus de la început, pentru mine este capăt de drum dacă nu ne calificăm la European. Eu, în momentul de față, nu am nicio calificare ratată. Da, Liga Națiunilor a fost o anticameră. Care este obiectivul final și capătul drumului? Calificarea la European, da?
Această primă etapă a Ligii Națiunilor ne facilita niște avantaje, dar ajungeam tot acolo în Germania, la European. Dacă noi ne vom califica la European, mai contează ce s-a întâmplat? O să-mi spui că am retrogradat în urnă. Și la ce ne ajută urna respectivă?
Avem echipe cu mai multă tradiție, Turcia, până și Grecia, care e campioană europeană, care au fost în urne inferioare. Ne ducem mai jos, dar, dacă echipa națională se va consolida, va fi definită, cu siguranță că după o campanie de Liga Națiunilor va urca din nou o urnă. Efectele nu sunt atât de negative”, a declarat selecționerul României într-un interviu acordat pentru Fanatik.

About Author