Elevii de la Oltea Doamna au teren de sport multifuncțional nou

Municipiul Oradea a găzduit în primăvara acestui an All Star Game-ul baschetului masculin românesc. A fost al 4-lea astfel de eveniment organizat în localitatea de pe Crișul Repede, cu contribuția CSM Oradea.

De această dată All Star Game-ul s-a desfășurat în Sala Polivalentă Oradea Arena – noua casă a CSM Oradea, o arenă ultramodernă ce a fost inaugurată cu ocazie amintitului eveniment. ASG-ul a avut în acest an și o temă socială. Aceasta a fost legată de realizarea unui teren de sport în incinta Școlii Gimnaziale Oltea Doamna din Oradea. La nici șase luni distanță de la nașterea ideii, terenul de baschet a fost finalizat și poate fi utilizat de către copiii înscriși în cadrul amintitei instituții de învățământ.

Promotor al acestui proiect, directorul CSM Oradea, Șerban Sere, a declarat următoarele la finalizarea lucrărilor de construcție ale terenului de baschet:

„Ne aflăm într-un moment important. Încununarea eforturilor noastre în ceea ce privește construirea unui teren de baschet în incinta Școlii Gimnaziale Oltea Doamna. Acesta a fost și este un proiect demarat de Clubul Sportiv Municipal Oradea cu ocazia All Star Game-ului baschetului masculin românesc, eveniment ce a inaugurat noua sală polivalentă din Oradea, pe data de 20 Aprilie.

În primul rând am fost interesați de aspectul social. Preocuparea Clubului Sportiv Municipal Oradea este de a oferi copiilor din oraș o șansă suplimentară de a desfășura activitate sportivă în cadrul unităților de învățământ la care sunt înscriși. Suntem dornici să investim în viitor, în copii și în sportul juvenil. Infrastructura este unul dintre elementele prin care putem să îmbunătățim sportul de masă, școlar și de performanță.

Ne-am orientat asupra Școlii Gimnaziale Oltea Doamna pentru faptul că este locul în care studiază mulți dintre copiii care practică jocul de baschet la nivel de performanță. Totodată, este o școală aflată într-o zonă centrală a orașului nostru. Fac apel la companiile care își desfășoară activitatea în Oradea să ia acest exemplu și să se implice în construirea de noi terenuri de sport întrucât astfel pot să ajute la creșterea sănătoasă a generațiilor de mâine.

Pe această cale doresc să aduc mulțumiri tuturor sponsorilor și persoanelor care au participat la amintita licitație, contribuind direct la realizarea acestui proiect. De asemenea, mulțumesc conducerii Școlii Gimnaziale Oltean Doamna pentru colaborarea excelentă în realizarea acestui proiect. Pot să spun că este un vis îndeplinit, o dorință mai veche a CSM Oradea de a contribui la realizarea unui teren de sport într-o școală din Oradea.”

Florina Musca, director al Școlii Gimnaziale Oltea Doamna, a declarat:

„Acest proiect a demarat la inițiativa domnului Șerban Sere, director CSM Oradea, care a dorit să promoveze sportul. Ideea dânsului a fost să sensibilizăm comunitatea pentru a ajuta școlile și implicit pentru a sprijini educația, pentru a crea condiții optime pentru desfășurarea orelor de sport. Este fără îndoială un prim model de bună practică.

Am reușit, împreună, să strângem o sumă de bani. Este vorba despre oameni de bine și care sunt interesați de educație. Mă refer aici atât la părinți care au fost elevi ai școlii noastre, dar nu numai. O bună parte din comunitate a contribuit cu o sumă mare de bani. Îmi amintesc licitația pentru mingea de joc de la All Star Game. A fost un moment deosebit.

Este un teren de sport multifuncțional. În prezent este utilizat pentru practicarea disciplinelor baschet, handbal și fotbal. În viitor plănuim să organizăm aici și meciuri de volei. Plănuim inclusiv să găzduim competiții sportive între școli. Și, de ce nu, în colaborare cu CSM Oradea, să organizăm lecții demonstrative și să educăm tinerii.”

Mai multe imagini cu noul teren de sport se găsesc AICI.

Prin intermediul acestui demers, CSM Oradea dorește să continue eforturile întreprinse de-a lungul timpului în Oradea pentru a oferi copiilor din oraș infrastructura necesară pentru o formare și creștere sănătoasă, în cele mai bune condiții, adaptat nevoilor actuale și standardelor de calitate ale vremurilor.

About Author