Categories Fotbal

O performanță greu de egalat în România

CFR Cluj și-a îndeplinit joi misiunea: a învins-o pe FC Ballkani și s-a calificat în play-off-ul pentru optimile Conference League. După meciul din Gruia, Dan Petrescu a vorbit despre performanța reușită de echipa sa.

Dan Petrescu răspunde criticilor după ce a calificat-o pe CFR Cluj în „primăvara europeană”
Petrescu a afirmat că CFR a reușit „ceva incredibil” în grupele Conference League și a spus că niciun antrenor nu va reuși să egaleze performanțele sale.

„Cred că e cea mai importantă victorie a sezonului. Nu mă așteptam să facem zece puncte când a început grupa. Când am văzut Sivasspor și Slavia, nu mă gândeam că vom face zece puncte. Mă gândeam cu Ballkani să facem mai multe puncte, dar cele șase cu Slavia ne-au calificat, cu toate că cel mai greu meci a fost cel de azi, mai ales că la 1-0 am ratat două penalty-uri la aceeași fază.

Veneam după două meciuri în care totul a fost împotriva noastră: penalty-uri inventate, goluri din ofsaid, goluri anulate nouă. Mă gândeam ce mai urmează, zic să vezi că dă Slavia gol în minutul 90 și luăm și noi gol.

Le-am zis băieților înainte de meci că au demonstrat că merită să fie în Europa, au jucat deja 13 meciuri, au făcut un efort extraordinar, dar, dacă nu vor câștiga azi, va fi degeaba.

E bine și pentru club, din punct de vedere financiar, e încredere. Mă bucur foarte mult și pentru fani, care ne-au ajutat azi. O victorie mare pentru toată lumea. Mă bucură orice victorie. E clar că nu-mi place să luăm gol. Eroul grupei? Echipa, toți jucătorii. Mai sunt unii care au plecat, și ei ne-au ajutat. Trebuie să le mulțumim și lor.

Ballkani m-a surprins, au niște jucători buni și un joc extraordinar de posesie. Posesia a fost la ei, dar ocaziile au fost la noi.

Îmi pare bine pentru grup, s-a format un grup bun, cu jucători veniți de curând. Iată că au dus o echipă din România în primăvara europeană. Speram să fie mai multe echipe, dar nu prea văd în viitor alte echipe sau alți antrenori.

Cred că tot CFR va fi în viitor. Nu prea văd altele. În ultimii șase ani, a fost doar CFR. Alte echipe nici nu știu pe unde au fost. În același timp, noi suntem cei mai criticați, antrenorii și jucătorii, pe nedrept. Nu le-am închis gura. Doar până la prima înfrângere.

Multă lume e supărată acum, sunt convins. În România, nu ține lumea cu toate echipele. N-are rost să mai fac polemici, cel mai important e că CFR a mers în primăvara europeană, am făcut zece puncte, ceva incredibil, și am lăsat Slavia acasă.

Eu am vreo 50 de meciuri aici în Europa. Nu o să mai fiu egalat, asta e clar. Îmi pare rău să o zic, dar asta e realitatea” – Dan Petrescu, citat de DigiSport.

De știut:

CFR Cluj se va duela pentru un loc în optimile Conference League cu o echipă care termină pe locul trei în grupele de Europa League.
Tragerea la sorți a play-off-ului pentru optimile Conference League va avea loc luni, de la ora 15:00. „Dubla” din play-off este programată pe 16 și 23 februarie 2023.
Rezultatele obținute de CFR Cluj în Grupa G
FC Ballkani – CFR Cluj 1-1

CFR Cluj – Sivasspor 0-1

Slavia Praga – CFR Cluj 0-1

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0

Sivasspor – CFR Cluj 3-0

CFR Cluj – FC Ballkani 1-0.

Conference League, clasament final Grupa G
1. Sivasspor (11-7 golaveraj) 11 puncte

2. CFR Cluj (5-5) 10

3. Slavia Praga (6-7) 8

4. FC Ballkani (8-11) 4.

About Author