Categories Baschet

Depășiți într-un test util în Ungaria

CSM CSU Oradea a disputat un joc de verificare în compania lui Szolnoki Olajbanyasz, deținătoarea Cupei Ungariei și locul 2 în ierarhia la zi a campionatului din țara vecină. Jocul s-a desfășurat sâmbătă (12.11), în localitatea maghiară Kunszentmarton. Rezultatul final a fost de 76-70 în favoarea echipei din Ungaria.

Antrenorul Cristian Achim a optat să înceapă partida cu Neal, Richard, Holt, Markovic și Baciu. CSM-ul s-a instalat la conducere, având în Stephen Holt o mână foarte sigură la semicerc. Americanul a înscris 11 puncte în prima jumătate și a oferit un plus semnificativ în atac, acolo unde Nikola Markovic a întins o importantă mână de ajutor în secvența inaugurală.

Orădenii s-au aflat în avantaj pe tot parcursul primei jumătăți, una pe parcursul căreia au mai primit minute de joc Enzo Vescan, Justin Carter, Mark Ogden și Marian Schmidt. Primul și ultimul din această înșiruire au comis câte trei greșeli personale în primele 15 minute de joc. La jumătatea confruntării scorul a fost de 40-33 în favoarea lui CSM CSU Oradea, însă roș-albaștrii au condus și cu 12 puncte.

Repriza secundă a început bine pentru roș-albaștri, însă continuarea a adus-o pe Szolnok aproape pe tabela de marcaj. CSM CSU Oradea a reușit să se mențină în avantaj, momentele bune de joc fiind împărțite între cele două echipe. Szolnok s-a apropiat la două puncte în minutul 33 al partidei, însă Nikola Markovic a reacționat cu un coș de trei puncte prin care a oferit echipei un moment de răgaz.

Blocajul defensiv a fost defectuos toată seara, iar de pe urma acestui Szolnok a reușit să restabilească egalitatea la 67 cu două minute înainte de final. Oradea a alternat formulele de joc, având numeroase momente cu patru oameni de perimetru în teren. Jocul ofensiv a fost modest, iar numărul posesiilor pierdute a crescut pe final. Un nou coș de trei puncte i-a adus pe maghiari la conducere. CSM-ul nu a avut reacție, Szolnok reușind să se desprindă în câștigătoare.

Mark Ogden și Nikola Markovic au contabilizat câte 13 puncte, iar Stephen Holt a adăugat 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Bojan Subotic a totalizat 20 puncte, 10 recuperări pentru Szolnok.

Delegația orădeană la Kunszentmarton a fost lipsită de Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu și Donatas Tarolis. De asemenea, a absentat antrenorul asistent, Radovan Markovic.

About Author