Superbă finală oferită de două super puteri ale rugby-ului

Noua Zeelandă a câştigat Cupa Mondială de rugby feminin după ce a învins sâmbătă în finală Anglia cu scorul de 34-31 (19-26), în faţa propriului public, pe stadionul Eden Park din Auckland, informează AFP şi Reuters.

Anglia, care era favorită, a condus timp de 65 de minute, ea evoluând mai bine de două treimi din meci cu o jucătoare mai puţin după eliminarea Lydiei Thompson.

Noua Zeelandă a izbutit şase eseuri, semnate de Georgia Ponsonby (minutul 18), Ayesha Leti-l’iga (25, 71), Amy Rule (40), Stacey Fluhler (41) şi Krystal Murray (49). Două eseuri au fost transformate de Renee Holmes.

Anglia a avut cinci eseuri, prin Ellie Kildunne (minutul 3), Amy Cokayne (13, 32, 54), Marlie Packer (21), trei dintre acestea fiind transformate de Emily Scarratt.

Noua Zeelandă, care era deţinătoarea titlului, a câştigat de şase ori trofeul în ultimele şapte ediţii ale competiţiei. „Black Ferns” au pus capăt seriei de 30 de succese consecutive obţinute de „Red Roses”, care sunt pe primul loc în clasamentul mondial. Precedenta înfrângere a Angliei avusese loc în iulie 2019, tot în faţa Noii Zeelande.

Locul 3 a revenit Franţei, care în finala mică a surclasat Canada cu scorul de 36-0 (22-0), tot sâmbătă. Franţa a reuşit cinci eseuri, prin Madoussou Fall (12), Pauline Bourdon (37), Marine Menager (40+1, 61), Annaelle Deshaye (44), patru dintre acestea fiind transformate de Caroline Drouin, care a fructificat şi o lovitură de pedeapsă.

Franţa, care a trecut peste decepţia eliminării în semifinale în faţa Noii Zeelande (scor 24-25), a obţinut a şasea sa medalie de bronz în nouă ediţii ale Cupei Mondiale.

About Author