Categories Tenis

Mobilizare pentru un succes meritat!!!

Ana Bogdan (48 WTA) a trecut sâmbătă de Panna Udvardy (ocupantă a locului 83 în lume) și a adus punctul grație căruia România a învins Ungaria (3-0) în play-off-ul din Billie Jean King Cup (fosta FedCup).

Astfel, rezultatul final al partidei dintre România și Ungaria a fost de 4-0.

Ana Bogdan, victorie clară (6-0, 6-2) cu Panna Udvardy
În „Oradea Arena”, Ana s-a dezlănțuit efectiv în primul set, unul adjudecat cu 6-0 după doar 26 de minute.

Panna a mai echilibrat disputa în al doilea set, iar după 43 de minute a reușit să câștige primul game.

Nu a fost însă loc de vreo revenire surprinzătoare, Ana revenind la conducerea partidei după câteva minute în care unguroaica a dat semne că se poate duela de la egal la egal cu sportiva noastră (echilibrul s-a rupt de la 2-2).

Ana Bogdan a câștigat patru gameuri la rând, iar victoria (6-0, 6-2) nu poate fi pusă în niciun fel la îndoială – partida a durat 72 de minute.

„Sunt foarte fericită, e un sentiment de euforie, vă mulţumesc din suflet pentru susţinere. Mi-am încheiat sezonul cu o mare victorie, nu doar a mea, ci a echipei.

Este o onoare pentru noi să jucăm în această echipă, să reprezentăm ţara şi abia aştept meciurile de anul viitor” – Ana Bogdan la finalul meciului, la Digisport.

S-au jucat vineri

Jaqueline Cristian vs Anna Bondar 6-2, 4-6, 7-6(3)

Ana Bogdan vs Dalma Galfi 6-1, 6-4

România va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final al Billie Jean King Cup, în timp ce Ungaria va juca în Grupa I.
România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.
Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.
Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului.

About Author