Categories Baschet

Oradea forțează doar atât cât trebuie pentru un nou succes

În cursul serii de miercuri, CSM U Oradea a jucat la Galați în fața echipei locală de baschet masculin, în devansul etapei a 6-a a Ligii Naționale. La finele unui joc destul de echolibrat pe toată durata lui, bihorenii au reușit în final să se impună cu scorul de 84-75 (13-22, 30-19, 21-12, 20-22).
Debutul a fost unul echilibrat, Oradea a început destul de bine, dar au cedat mult prea ușur inițiativa.
De acest aspect au profitat din plin gălățenii care au reușit să pună punct după punct pe tabelă, ducând la odiferență de nouă puncte la finele primului sfert. Asta în condițiile în care au ratat nu mai puțin de șapte aruncări de la libere, iar apărarea orădenilor a fost pur și simplu inexistentă.
Abia din sfertulal doilea bihorenii au început să se apere și au trecut la cârma jocului. Au urmat minute bune cu un baschet mult mai bun, Oradea trece în avantaj și profită de momentul slab al gazdelor. Pe final de sfert, organizatorii revin pe tabelă și reduc din handicap. Partea a doua este una în care vizitatorii se mențin mereu cu câteva puncte în fața unui echipe care forțează mereu pe atac, dar sunt modești în apărare. Ambele tabere fac greșeli individuale mari, jocul scade în intensitate. Rotația bihorenilor este mai eficientă, Markovic sau Ogden încearcă să finalizeze mereu individual, jocul colectiv suferă în cadrul unei echipe cu pretenții. Finalul a găsit echipa bihoreană stăpânăpe situație, nelăsând nimic la voia întâmplării, coș de la distanță Holtiar soarta jocului era pecetluită.
Cei mai buni marcatori ai jocului Markovic 22, Carter 16 puncte, Holt. Sâmbătă orădenii vor juca în Oradea Arena cu Constanța.

About Author