Categories Baschet

Prestație aproape de perfecțiune

CSM CSU Oradea a scris istorie în cursul serii de sâmbătă (19.11), având pentru prima dată un procentaj de peste 90% la aruncările de două puncte într-un meci oficial. Roș-albaștrii au depășit CSM Athletic Constanța, scor 98-79.

Jocul a fost controlat în totalitate de echipa antrenată de Cristian Achim. Aceasta a avut o prestație ofensivă impresionantă, marcând de 15 ori din spatele semicercului, având 100% la aruncările libere și reușind 23/25 la aruncările de două puncte. A fost un meci în care s-au livrat 28 pase decisive, iar echipa a terminat cu 67% la aruncările din acțiune.

Orădenii au condus în permanență, lăsând impresia că pot să marcheze din orice poziție, în orice moment al jocului. Aatfel, CSM-ul conducea cu 31-23 la prima pauză, respectiv cu 59-42 la jumătatea partidei. Repriza secundă a fost mai modestă, gazdele câștigând sferturile 3 și 4 la diferențe de câte un punct.

Erick Neal a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, Mark Ogden a adăugat 17 puncte, Kris Richard a avut 11 puncte, 4 intercepții și 4 pase decisive, iar Tudor Gheorghe și Cătălin Baciu au contabilizat câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nathan Johnson a totalizat 20 puncte pentru echipa din Constanța.

Aceasta a fost a 7-a victorie consecutivă, CSM CSU Oradea având acum 10 victorii din primele 12 partide oficiale disputate în sezonul 2022/23. Formația bihoreană are 5-1 la general în Liga Națională. În schimb, CSM Athletic Constanța a ajuns la 2-2.

Urmează două partide consecutive în deplasare, ambele în FIBA Europe Cup. CSM CSU Oradea se duelează în ordine cu Rilski Sportist – miercuri (23.11), respectiv cu Kangoeroes Mechelen – miercuri (30.11). Ambele partide vor fi transmise în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

About Author