Categories Polo

Polo-ul românesc poate face pași spre dezvoltare

Veste mare pentru sportul românesc și în special pentru una dintre disciplinele de tradiţie din România!
Federația Română de Polo, prin președintele Alexandru Matei, a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Nataţie de a găzdui Campionatul Mondial de Polo masculin FINA 20 si Under 20 în România.
Competiția se va desfășura în perioada 10-18 iunie 2023, locația de desfășurare cât şi programul evenimentului urmând a fi anunțate ulterior, după discuţiile finale cu forul mondial.
„Federația Română de Polo a arătat un interes crescut FINA în ultima perioadă de a găzdui evenimente FINA astfel că suntem foarte interesați să reîncepem o relație mult mai strânsă pentru evenimentele anului 2023 și cele care vor urma.”
Prin această scrisoare, FINA acordă în mod oficial României dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Polo Masculin 20 Under 20, în perioada 10-18 iunie 2023.
Vreau să vă mulțumesc pentru toată activitatea pe care o faceți pentru familia poloului. Suntem convinși că toată comunitatea poloistică va fi pe mâini bune și că vom avea o experiență extraordinară atunci când vom concura în România”, se arată în scrisoarea de confirmare a organizării de către România a Campionatului Mondial de Polo masculin FINA 20 si Under 20, trimisă de către Federația Internațională de Natație (FINA) și semnată de directorul executiv FINA, Brent J. Nowicki.
„Îmi exprim bucuria că România va putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai bune echipe naționale din toată lumea.
În urma dialogului intens si a discuțiilor purtate în ultimele luni cu Federația Internațională de Natație, am reușit să demonstrăm că deținem toate atuurile pentru a organiza la cele mai înalte standarde și în cele mai bune condiții un turneu de campionat mondial.
Ca fost poloist şi sportiv de performanţă sunt foarte mândru că în acest fel, sportul și în special poloul românesc readuce in prim plan internațional renumele României şi că putem arăta tuturor sportivilor care au îmbrăţişat această disciplină, de la copii, la juniori şi până la seniorii care practică acest sport, că România este în măsură să le ofere o perspectivă pentru viitor”, a afirmat președintele FR de Polo, Alexandru Matei.
Alte detalii despre competiție vor fi anunțate ulterior, în cadrul unei conferințe de presă.

About Author