Novak Djokovic la un nivel încredibil de ani de zile

Novak Djokovic la un nivel încredibil de ani de zile

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Turneul Campionilor (l-a egalat pe rivalul Roger Federer), după ce l-a învins pe Casper Ruud, duminică, în marea finală a sezonului 2022, scor 7-5, 6-3.

Nole a avut parte de un sezon foarte complicat: a ratat multe competiții importante, din cauza statutului său de nevaccinat anti-Covid-19, dar a ajuns până la urmă în Pala Alpitour din Torino și „a măturat” tot ce i-a stat în cale.

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor 2022
Ruud a rezistat eroic în primul set, a câștigat două gameuri în care Nole a avut mingi de break și a ajuns în prelungiri, dar a clacat chiar înaintea tiebreakului: 7-5.

Un singur break a făcut diferența și în setul secund: Djokovic s-a desprins la 3-1 și nu a mai putut fi oprit (Casper nu a reușit să pună probleme la retur): 6-3.

Finala a durat o oră și 33 de minute.

În urma triumfului din acest an, Novak Djokovic l-a egalat pe rivalul Roger Federer la numărul de titluri cucerite la Turneul Campionilor (6, un record). Sârbul s-a mai impus în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.
De cealaltă parte, Casper Ruud a pierdut a patra finală importantă disputată în acest an, după cele de la Roland Garros, US Open și Miami Masters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *