Categories Tenis

Novak Djokovic la un nivel încredibil de ani de zile

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Turneul Campionilor (l-a egalat pe rivalul Roger Federer), după ce l-a învins pe Casper Ruud, duminică, în marea finală a sezonului 2022, scor 7-5, 6-3.

Nole a avut parte de un sezon foarte complicat: a ratat multe competiții importante, din cauza statutului său de nevaccinat anti-Covid-19, dar a ajuns până la urmă în Pala Alpitour din Torino și „a măturat” tot ce i-a stat în cale.

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor 2022
Ruud a rezistat eroic în primul set, a câștigat două gameuri în care Nole a avut mingi de break și a ajuns în prelungiri, dar a clacat chiar înaintea tiebreakului: 7-5.

Un singur break a făcut diferența și în setul secund: Djokovic s-a desprins la 3-1 și nu a mai putut fi oprit (Casper nu a reușit să pună probleme la retur): 6-3.

Finala a durat o oră și 33 de minute.

În urma triumfului din acest an, Novak Djokovic l-a egalat pe rivalul Roger Federer la numărul de titluri cucerite la Turneul Campionilor (6, un record). Sârbul s-a mai impus în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.
De cealaltă parte, Casper Ruud a pierdut a patra finală importantă disputată în acest an, după cele de la Roland Garros, US Open și Miami Masters.

About Author