Categories Fotbal

Fotbalul unește destine, fotbalul schimbă vieți

Puțină sunt care știu că fotbalul este dus la rang de tradiție de un grup de așa ziși tineri. Oradea poate fi pusă pe harta extrem rară a celor care își dedică o zi din viața lor, fără excepție fotbalului. Încă din anii 1960, un grup de prieteni care jucau în cadrul ligilorinferioare sau chiar în echipele fabricilor la care lucrau au decis să joace duminica o miuță cum se spune pe platoul din Băile Felix. Au trecut mai bine de 20 ani și așa zis-a miuță s-a transformat în ceva extrem de atractiv pentru seniorii de vârstă. Din varii motive au decis să se mutecu jocul în șanțul cetății unde exista un teren de minifotbal, în care se făceau de multe ori și campionate. au activat aici ani de zile pentru ca laînceputurile lui 2000 să se mute la Liceul Lorantffi Szuszanna din Oradea, dar aici nu au poposit prea mult.

Ultimii ani îi găsește pe terenurile sintetice de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea. Așadar, duminică de duminică trupa fraților Slopp sunt mereu la datorit. Normal că ritmul nu mai e același, majoritatea dintre ei fiind trecuți bine de prime tinerețe. Interesant este faptul că în baza bunelor relații de prietenie cu cei de la DVSC Budapesta au fost invitați să participe la mai multe turnee în Ungaria, dar și în Slovicia. Au fost gazde primitoare și pentru oaspeții din cele două țări vecine iar relațiile lorcontinuă în ziua de azi. Din păcate zilele trecute unul dintre cei mai vechi fotbaliști au grupului Abraham Gyuri (năascurt 1943) a părăsit această lume, vorba unui coleg de breaslă, avem deja o echipăși sus la Domnul.

Printre cei mai reprezentativi așa ziși fotbaliști cu state vechi se află Meszaroș Laszlo n. 1948, Virag Alexandru n. 1957, Ioan Nistor n. 1947, Ioan Szlopp n. 1953, Ludovic Szlopp n. 1952, Ioan Vereș n. 1969, Gașpar Bela n. 1957, Szakacs Jozsef n. 1934, Gonczi Ștefan n. 1972, Emil Borza n. 1955, Spulnyk Lajos n. 1954, Andor Mircea n. 1958, Marcel Abrudan n. 1969, e:Mate Arpad n. 1969,Vidican Cristian n. 1971 și Gavra Florin n. 1973.

About Author

1 comment

virag alexandru says:

Multumim pentru cuvintele frumoase.Ne gasiti in fiecare duminica la terenul sintetic al liceului cu program sportiv,lipsim doar daca sintem plecati la vreun turneu in „deplasare”.
O zi placuta sa aveti.

Comments are closed.