Categories Atletism

Bihoreanul Mihai Dringo, atletul anului la categoria Under 23

Federația Română de Atletism va premia atleții care s-au remarcat în acest an competițional, vineri, 16 decembrie iar prinre ei se numără și un sportiv de la CSU-CSM Oradea.

La Tineret (U23) lider este Mihai Sorin Dringo (foto CSU – CSM Oradea, antrenor Robert-Ștefan Olah).Alergătorul de 400 m a avut în acest an următoarele rezultate: al cincilea la CE U23 – 400 m, locul 1 la Campionatul Balcanic de seniori – 400 m, Record Național de seniori și U23– 45,38, Record Național de sală U23 – 46,79, Record Național de sală seniori 4×400 m 3:10,36 .

Astfel, Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului) a fost desemnată „Atleta anului”. La Campionatele Europene de la Munchen, Bianca (antrenor Mihaela Melinte, SCM Bacău-CSA Steaua București) a cucerit medalia de aur, după o pauză de 20 de ani. În plus, la Campionatele Mondiale din iulie, de la Eugene (Oregon, SUA), Bianca a fost a șasea, la fel ca la ultima ediție a JO.

„Atletul anului” este Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), atletul fiind legitimat la CSA Steaua București-CSM Onești, avându-l ca antrenor pe Teodor Agachi. Alin a ocupat locul șapte la Mondiale, aceeași poziție ca în întrecerea continentală.

Premiat la categoria U18 este Mihai Motorca, locul trei la Campionatele Europene la aruncarea discului (Club CS Gloria Arad, antrenor Constantin Miclea). Totodată, arădeanul a câștigat medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European și la Campionatele Balcanice U18.
La categoria Alergare Montană au fost nominalizate două atlete:

Denisa Dragomir (FC Argeș Pitești, antrenor Valentin Coroja), dublă campioană a lumii la CM de Skyrunning și la Mondialele de alergare montană din Thailanda.
Mădălina Florea (CSM Sighișoara, antrenor Ioan Avram) a devenit în acest an vicecampioană europeană la alergare montană și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de alergare montană uphill.

About Author