Categories Baschet

Cea mai bună perioadă din ultimii ani pentru baschetul orădean

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 83-75, în cadrul etapei a 11-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (17.12) și a consemnat cea de-a 13-a victorie consecutivă în toate competițiile pentru roș-albaștri.

Partida a început cu Neal, Richard, Holt, Tarolis și Baciu. Jocul a fost echilibrat, cele două echipe fiind aproape una de cealaltă pe parcursul primelor minute de joc. Defensiva orădeană a început să piardă teren, fiind depășită mai mai multe capitole. Astfel, ilfovenii au reușit să se desprindă, scorul după zece minute fiind de 25-18.

Ecartul a urcat la zece lungimi în debutul secvenței a 2-a. CSM-ul a reacționat, echilibrând nivelul de intensitate. Astfel, Oradea și-a ajuns adversarul la recuperare, dar a suferit la capitolul posesii pierdute. În plus, formația gazdă avea doar trei mingi pierdute la jumătatea confruntării. Roș-albaștrii s-au apropiat pe tabela de marcaj și au avut ultima posesie, însă Kris Richard a fost imprecis la finalizare. După 20 minute de joc efectiv scorul era de 39-37 în favoarea lui CSO Voluntari.

Sfertul al 3-lea a consemnat un joc colectiv impresionant pentru formația orădeană. Un avantaj important a constat în precizia de la finalizare. Dacă în prima repriză s-au ratat mai multe situații favorabile, de această dată orădenii nu au mai greșit. Donatas Tarolis a dat tonul cu trei reușite de pe semicerc, iar Erick Neal și Kris Richard au contribuit la rândul lor. Roș-albaștrii au preluat conducerea și s-au desprins la zece lungimi, dar Voluntari nu a renunțat și a marcat ultimele patru puncte din această perioadă. Oradea conducea cu 65-59 la intrarea în sfertul decisiv.

Ilfovenii au marcat primele opt puncte din sfertul decisiv și au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Formația antrenată de Cristian Achim a reacționat după un timp de odihnă și nu a mai cedat inițiativa. A preluat conducerea, văzându-se egalată la 75, dar Erick Neal a adus CSM-ul definitiv la conducere cu o acțiune în mare viteză, depășindu-și adversarul într-o situație de mismatch. Mai departe doar Oradea a marcat, punând încă șase puncte pe tabela de marcaj pentru a bifa un nou succes important.

Erick Neal a totalizat 17 puncte, 8 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, Kris Richard a avut 14 puncte, 4 pase decisive, iar Mark Ogden a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții pentru CSM CSU Oradea. Tekele Cotton a reușit 12 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, iar Darko Planinic a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări pentru CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea are 8-1 la general și se situează pe primul loc în Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Urmează meciul cu Anwil Wloclawek, în FIBA Europe Cup, programat miercuri (21.12), ora 19:00, la Oradea Arena.

About Author