Gala LPS Bihorul a ajuns la ediția a 15-a. Rezultatele puteau fi mai bune

În cursul zilei de joi 15 decembrie, Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea şi-a premiat cei mai buni sportivi. Ajunsă la ediţia a 15-a, Gala LPS Bihorul s-a desfăşurat în sala de jocuri a CSȘ şi a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni sportivi, dar şi pe antrenorii clubului LPS Bihorul din 2022.

Primul premiat a fost profesorul Dan Matei, pentru activitatea care a avut-o în fruntea clubului sportiv şcolar bihorean vreme de 14 ani.

A urmat un prim moment artistic, susţinut de tinerele sportive de la secţia de gimnastică artistică, pregătite de profesoarele Alexandra Ille, Cristina Lădescu şi Edith Groza.

Apoi, actualul director al LPS Bihorul, Lucian Stance, ajutat de cei doi adjuncţi, Roland Bocoi şi Ionuţ Petrica, i-au premiat pe antrenorii clubului, dar şi pe sportivii care în acest an au fost medaliaţi la diferitele competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat, dar care nu au intrat în TOP 10 al clubului.

 

Judoka Robert Boldiş.e profesorul Emil Morar, Robert a obţinut locul I în 2022 la Cupa Europeană de juniori, locul I la Campionatul Naţional U21, locul II la Campionatul Naţional U21, cu echipa, şi locul II la Campionatul Naţional U21 Ne Waza. De asemenea, el este component al Centrului Naţional Olimpic Pentru Tineret.

 

Pe locul II în TOP 10 s-a situat un alt judoka, Maxim Ţugulea (antrenor, acelaşi profesor Emil Morar), iar pe locul III a fost desemnat luptătorul Matei Pelean (antrenor prof. Nelu Pop).

 

În continuare clasamentul primilor zece sportivi din acest an de la LPS Bihorul i-a cuprins pe: Szep Hunor (lupte greco-romane, antrenor Nelu Pop) – pe locul IV, Diana Verdeş (atletism, antrenor Călin Laza) – pe locul V, Alexandra Bărcui (atletism, antrenor Robert Olah) – pe locul VI, Claus Sebeşan (scrimă, antrenor Andrei Timoce) – locul VII, Horaţiu Sabău (atletism, antrenoare Mariana Preda) – locul VIII, Dafina Rusu (gimnastică ritmică, antrenoare Alexandra Ille) – pe locul IX, respectiv Bogdan Creţ (baschet, antrenor Alin Cureş) şi Talida Nagy (judo, antrenoare Olimpia Ianc) – ambii clasaţi pe locul X.

Chiar dacă nu au spus-o, a fost unul dintre anii mai modești ai sportului juvenil cu rezultate modeste în special pe plan internațional. Deși noi am fost martorii unor premieri istorice ca și campion mondial de juniori, sau chiar participanți la campionate europene, anul 2022 a fost unul modest și chiar foarte modest în condițiile în care există un anumit trend de scăpdere a rezultatelor pozitive și plus de asta generațiile care vin par a fi tot mai modeste. Când întocmești un clasament și apar în primiisportivi care deocamdată nu au demonstrat aproape nimic este mai mult decât tragic. zece

„Mă bucur că după trei ani, familia LPS Bihorul s-a reunit din nou şi am reuşit să organizăm Gala LPS Bihorul 2022. Este ediţia cu numărul 15 a acestei gale, care a fost inaugurată în anul 2008. Pe parcursul acestor ani am premiat sportivii pentru rezultatele obţinute la toate competiţiile la nivel naţional şi internaţional, de asemenea, am premiat şi profesorii. Ne bucurăm că şi în acest an s-au desfăşurat competiţii la toate categoriile de vârstă, după pandemie, şi că rezultatele obţinute, cel puţin la nivel naţional, au fost peste aşteptările noastre. La nivel internaţional, din păcate, anul 2022 nu a fost cel mai bun, dar trăim cu speranţa ca în decursul anului 2023 sportivii noştri vor obţine medalii la Campionatele Balcanice, Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale, precum şi poziţii lăudabile”, a declarat presei, la finalul galei, şi directorul clubului CSS LPS Bihorul, Lucian Stance.

About Author