Categories Volei

Studentele locale nu fac față unei echipe net superioare

Penultima etapă a seriei de vest, Divizia A2 la volei feminin
a propus, sâmbătă, la Oradea derbiul campionatului. Neînvinse în cele cinci etape derulate până acum, CSU Oradea și CSU Medicina Tg. Mureș și-au disputat direct, supremația ierarhiei seriei. Chiar dacă meciul era programat la Tg. Mureș, Oradea și-a asumat, la înțelegere cu echipa adversă, statul de gazdă. Într-o atmosferă frumoasă, confruntarea a fost adjudecată în trei seturi de CSU Medicina Tg. Mureș, pe seturi 25-14, 25-17, 25-18. Echilibrul dintre cele echipe s-a menținut în startul fiecărui set, însă mureșencele s-au dovedit a fi mult mai precise lucru ce a făcut ca balanța să se încline în favoarea lor. La ultimul joc oficial din 2022, jucătoarele pregătite de Mariana Szabo-Alexi au încercat să țină trena, însă micile greșeli făcute pe parcursul celor trei seturi au făcut în final diferența. A fost cea mai bună echipă care a jucat în ultimiii ani la Oradea depășind echipa locală la toate capitolele posibile. Asta în condițiile în care vizitatoarele sunt mult mai tinere și mult mai bine lucrate. Sunt un exemplu de echipă care greșește extrem de puțin și care atunci când e nevoie are capacitatea de a se concentra exact pe punctul de care au nevoie.
În ultima etapă din tur, CSU Oradea va sta, dar indiferent de rezultate va încheia jumătatea sezonului regulat pe poziția secundă în serie, cu o linie de clasament de: 6 meciuri disputare, 5 victorii și o singură înfrângere. Singruele seturi pierdute în acest sezon de orădence au fost cele trei din meciul cu Tg. Mureș. Returul este prevăzut a se relua pe 21 ianuarie 2023, de asemenea rundă în care CSU Oradea va avea etapă liberă.
CSU Oradea: Știrbu Ilinca, Breban Alexandra, Maxim Andreea, Nistor Popovici Rossana, Haidu Roxana, Pașca Anca, Bosuioc Cătălina, Blaj Giulia, Lăscuț Nicola, Fîcă Iuliana, Pura Mădălina, Keresztesi Alexandra, Bikfalvi Alexandra, Sanislav Ioana, Ioniță Andreea, Nagy Nora, Gagy Emese. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.
CSU Medicina Tg. Mureș: Carmen Arniceru, Elena Nedelcu, Adriana Ghimbășan, Melania Duțu, Bianca Albăstroiu, Maria Moraru, Daria Pria, Maria Codreanu, Denisa Bizdigheanu, Raluca Buran, Antonia Gheți, Alexandra Colesnicov, Allegra Dan, Eliza Pogor. Antrenor: Paulo De Tarso.

About Author