S-a încheiat stagiu interjudețean de kempo

Timp de două zile, în sala de jocuri sportive a Școlii Generale numărul 16 din Oradea a avut loc un stagiu interjudețean de kempo. În calitate de invitat s-a aflat președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, cel care a coordonat diferitele tipuri de antrenamente. Acest lucru a fost posibil ca urmare a colaborării dintre conducătorul structurii sportive naționale și Romeo Tulkos, președintele Asociației Județene de Kempo Bihor.

Tot în ultima perioadă la Oradea a fost prezent și președintele federației slovace care de asemenea a efectuat un stagiu de pregătire de o zi cu sportivii din Bihor. „Secția de kempo din cadrul clubului nostru este una cu rezultate deosebite la Campionatele Mondiale și Europene, peste așteptările noastre. Îi mulțumesc colegului Tulkos Romeo pentru munca depusă zi de zi, iar rezultatele nu au întârziat să apară”, a declarat Pető Dalma Csilla, directorul CS Crișul, cu privire la performanțele sportivilor clubului la această disciplină sportivă. În țara noastră sunt aproximativ 200 de cluburi cu 8200 de sportivi legitimați practicanți de kempo. „Împreună cu Romeo Tulkos am pus bazele secției de kempo la CS Crișul având sprijinul doamnei director. Pe lângă latura sportivă ne interesează foarte mult și caracterul și educația sportivilor”, a declarat la rândul său Amatto Zaharia, președintele FRK.

Într-o altă ordine de idei, Romeo Tulkos este cel care a reușit să înființeze în Bihor prima Asociație Județeană de Kempo la nivel național, asociație care a și obținut deja Cetificatul de Identitate Sportivă. Aceasta are în componență la ora actuală cluburile CS Crișul, King Do Lions și Lupaş Power Gym Beiuş

About Author