Categories Baschet

Au făcut spectacol la ultima reprezentație a anului!!!

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 89-66, într-un meci desfășurat miercuri (28.12), la Arena Antonio Alexe din Oradea. În prezența unei săli aproape pline, roș-albaștrii au terminat anul calendaristic 2022 cu o victorie prin care urcă pe primul loc al Conferinței B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

Jocul a demarat favorabil roș-albaștrilor. Aceștia au înscris primele nouă puncte ale meciului. CSM-ul s-a menținut în avantaj pe tot parcursul secvenței inaugurale, însă formația din Timișoara a avut reacție și s-a apropiat pe tabela de marcaj. La capătul secvenței inaugurale scorul a fost de 18-12.

Sfertul al 2-lea a început cu un parțial de 6-1 în urma căruia Oradea s-a desprins la peste zece lungimi. Echipa antrenată din Timișoara a reacționat și s-a apropiat la un singur punct, scor 31-30, respectiv 33-32, pentru ca după intrarea în ultimul minut să preia conducerea prin reușita lui Maticiuc. Erick Neal a transformat o aruncare de trei puncte prin care a readus CSM-ul în avantaj, scor 36-34, la jumătatea partidei.

Repriza secundă a fost controlată în întregime de orădeni. aceștia s-au dezlănțuit pe faza ofensivă și au reușit un parțial de 10-0 pe fondul căruia s-au desprins decisiv. În continuare avantajul a crescut, CSM-ul având precizie de la distanță, dar și prezență la recuperare ofensivă. Cu zece minute înainte de final scorul era de 65-53.

Ecartul a trecut de 20 puncte în ultimul act. Apărarea a funcționat la cote înalte, nivelul de angajament al roș-albaștrilor a fost în mod evident ridicat, iar rotația a funcționat foarte bine, niciun jucător al CSM-ului neavând mai mult de 25 minute pe parchet.

Mark Ogden a totalizat 15 puncte, 8 recuperări, 2 capace, Erick Neal a adăugat 14 puncte, 9 pase decisive, Kris Richard și Stephen Holt au terminat cu câte 12 puncte, iar Justin Carter a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Ilija Djokovic a reușit 18 puncte, iar Eric McClellan a bifat 18 puncte, 5 pase decisive pentru SCM Ohma Timișoara.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 9-1. În schimb, SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara este la 8-3.

About Author