Apropierea de sport ar putea aduce respectul cuvenit

De câteva zile am pășit cu dreptul în noul an… Departe de casă, departe de sport, departe de problemele sportului bihorean, care să le spunem așa le-am uitat pentru câteva momente. Sărbătorile de iarnă ne dau prilejul să fim mai buni unii cu alții. Să facem diferite promosiuni, să încercăm să ne ajutăm mai mult și să fim mai buni. Desprea asta vreau să vorbesc. Să fim mai buni.

Aici lucrurile se pot interpreta în diferite moduri. Sportul în general unește persoane din diferite clase sociale. Dar nu toți sunt buni la sport sau la suflet. Ar fi cazul să lăsăm orgoliile deoparte și să fim mai buni unii cu alții. Să-i susținem pe antrenorii care activează în diferite ramuri, să punem umărul la ridicarea nivelului sportivilor și să facem în așa fel încât să fim un exemplu pentru alții.

Deunăzi unii dintre antrenorii de fotbal au început să vorbească frumos de colegii lor. Un lucru bun. Ar fi cazul să le respecte munca și nu doar din gură. Când un antrenor are un angajament și vrei să analizezi situația lui, măcar nu o fă publică. Când tu ai un angajament, nimeni nu poate să îți spună nimic pentru că le știi pe toate. Ei nu e chiar așa. Orice colaborare, orice discuție constructivă poate fi benefică pentru orice om implicat în sport. Proștii nu o să înțeleagă nimic, degeaba citesc.  Aș dori ca și în 2023 lucrurile să fie îmbunătățite în ceea ce privește bazele sportive. Aș vrea ca în 2023 și FC Bihor să pună probleme echipelor cu pretenții la promovare. Și tare aș vrea ca din 2023, 2024, sau mai știu eu, și Consiliul Județean Bihor să se implice în sport. Într-o manieră mai mare sau mai mică. FC Bihor este a județului nu numai a Primăriei Oradea. CSM Oradea este un club departamental care trăiește și aduce glorie sportului și cu ajutorul sponsorilor. Iar pe viitor orice implicare mai mult sau mai puțin în viața sportivă a județului ar fi bine venită. Știm că nu sunt facilități ăentru sport, dar apropierea de orice ramură sportivă ar puytea aude un plus de respect…

About Author