Categories Tenis

Jucătorii rusi interzisi la Australian Open

Tennis Australia a respins apelurile de interzicere a jucătorilor din Rusia la Australian Open 2023, din cauza invaziei în curs de desfășurare din Ucraina.

Lawn Tennis Association și All England Lawn Tennis Club au fost amendate de ATP și de WTA pentru că au interzis accesul jucătorilor ruși și belaruși la turneul său din 2022.

Punctele de clasament nu au fost acordate la acest turneu.

Australian Open a avut reguli riguroase în ceea ce privește prevenirea COVID-19 în 2021 și 2022, dar organizatorii săi au confirmat că nu vor încerca să interzică sportivii.

„Jucătorii din Rusia și Belarus pot concura la evenimentele internaționale de tenis doar ca persoane fizice – și fără steaguri sau recunoașterea țării – ceea ce va fi cazul pentru Australian Open 2023”, a declarat Tennis Australia într-un comunicat, citat de insidethegames.biz.

„Rusia și Belarus au fost suspendate imediat din toate competițiile de tenis pe echipe, iar evenimentele oficiale ale turneelor WTA și ATP din aceste țări au fost anulate.”

Ambasadorul Ucrainei, Vasyl Myroshnychenko, s-a opus ideii de a-i lăsa pe ruși să joace, spunând că organizatorii ar trebui să fie solidari cu țara.

„Rusia manipulează sportul și sportivii pentru a proiecta o imagine în lume, la fel cum a făcut Germania nazistă”, a spus el.

„Ei se angajează în programe masive de dopaj pentru a cumpăra succese sportive ca parte a propagandei lor.

„Când permitem sportivilor din Rusia să participe la Australian Open, facem exact ceea ce vrea Putin.

„Nu contează sub ce steag concurează jucătorii din Federația Rusă.

„Are sânge ucrainean pe el.”

Jucătorii din Rusia și Belarus concurează în mod neutru la evenimentele Federației Internaționale de Tenis, organizația alegând să nu adopte recomandările Comitetului Internațional Olimpic (CIO), care ar fi interzis în mod categoric jucătorii și oficialii.

About Author