Categories Baschet

Repetiție foarte bună înaintea jocului din Cipru

CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 101-74 (19-16, 30-15, 30-18, 22-25), în cadrul etapei a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, Conferința B. Jocul s-a desfășurat sâmbătă (07.01), fiind primul disputat la Oradea Arena în anul calendaristic 2023.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului. CSM-ul a avut inițiativa pe tabela de marcaj, dar nu a putut să se desprindă. Militarii au oferit o replică solidă, reușind să egaleze în trei rânduri. Holt și Nicolescu au înscris ultimele coșuri ale orădenilor în secvența inaugurală, încheiată de CSM în avantaj, scor 19-16.

Secvența a 2-a a consemnat un joc mai bun în apărare pentru echipa bihoreană. Cu Tudor Gheorghe, Justin Carter, Nikola Markovic și Cătălin Baciu, respectiv cu un inspirat Stephen Holt la finalizare, formația pregătită de Cristian Achim s-a desprins la 20 de puncte. Repriza s-a terminat cu un coș semnat Robin Mandisodza, scorul fiind de 49-31 după 20 minute de joc.

Roș-albaștrii au rămas inspirați pe faza ofensivă și după pauză. Ei au mărit ecartul pe fondul unui joc spectaculos. Orădenii au fost extrem de generoși cu acțiunile acrobatice, de îndemânare și precizie, oferind spectatorilor un baschet de un nivel estetic impresionant. Avantajul a trecut de 30 puncte, scorul cu zece minute rămase de disputat fiind de 79-49.

Antrenorul Cristian Achim a avut posibilitatea să retragă jucătorii cu medii ridicate de minute și le-a oferit altor sportivi oportunitatea să strălucească sub privirile propriilor susținători. Astfel, Luca Năstruț și Enzo Vescan au beneficiat de minute de joc, iar Tudor Gheorghe, Bobe Nicolescu și Cătălin Baciu s-au remarcat în acest joc. Fiecare din cei 12 componenți ai echipei a punctat, ultimele minute de joc fiind animate de public care a încurajat echipa să atingă pentru prima dată borna 100 la puncte marcate în Oradea Arena. Aceasta a depășită chiar la ultima acțiune a meciului de Cătălin Baciu din serviciul lui Tudor Gheorghe.

Stephen Holt a totalizat 16 puncte, Mark Ogden a adăugat 13 puncte, 8 recuperări, Erick Neal a bifat 12 puncte, 7 pase decisive, iar Cătălin Baciu a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, James Farr a reușit 22 puncte, 8 recuperări, 4 intercepții și 2 capace pentru Steaua București.

Este cea de-a 10-a victorie consecutivă pentru formația orădeană în Liga Națională. CSM-ul are 11-1 la general.

Urmează o dublă deplasare pentru roș-albaștri:

– Miercuri (11.01), ora 19:00, vs Keravnos BC – FIBA Europe Cup, TOP 16, Etapa 3
– Sâmbătă (14.01), ora 17:00, vs CSM Athletic Constanța – Liga Națională, Conferința B, Etapa 15

About Author