Categories Fotbal

Ioan Hora noul atacant al Lotusului

În palmaresul său se regăsesc cinci trofee cu echipele la care a evoluat și titlul de golgheter al României.

Lotus Băile Felix a dat lovitura și a readus acasă unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului bihorean din ultimii ani: Ioan Adrian Hora. „Am reușit un transfer important. Fostul internațional Ioan Hora a semnat pe un an și jumătate cu Lotus Băile Felix. El vine de la Liga 1 și a încheiat conturile în decembrie cu FC Hermannstadt. Ne-am înțeles în 5 minute. A fost și dorința lui să vină aproape de casă. Sunt convins că va aduce plusul necesar în ofensivă și va fi un model pentru tinerii noștri jucători”, ne-a declarat președintele Alexa Krenek.
Născut pe 21 august 1988, Ioan Adrian Hora este unul dintre cei mai titrați fotbaliști bihoreni, având în palmares titlul de campion cu CFR Cluj (sezonul 2010/2011), Cupa României cu FCSB (2019/2020) și o Supercupă a României cu CFR (2010/2011), plus două Cupe ale Turciei cu Konyaspor (2016/2017) și Akhisarspor (2017/2018). În sezonul 2015/2016, Hora a fost golgheterul României cu 19 goluri marcate pentru Pandurii Târgu Jiu. Atacantul orădean are în CV și 16 meciuri în cupele europene, jucând în UEFA Champions League sau Europa League.
Hora și-a început cariera la LPS Bihorul Oradea, evoluând apoi la UTA Arad (de două ori), Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Tg.Mureş, Pandurii Tg.Jiu, Konyaspor, Akhisarspor, Elazigspor (Turcia), FCSB, Gaz Metan Mediaş și FC Hermannstadt. Lotus Băile Felix este prima echipă de seniori din Bihor la care Hora va evolua. Conform romaniansoccer, atacantul are 261 de meciuri și 53 de goluri în prima ligă din România și Cupa României. Fost internațional de tineret și de seniori a debutat la prima reprezentativă în 23 martie 2016 în meciul România – Lituania, scor 1-0.

bihon.ro

 

About Author