Categories Tenis

Irina Begu revine si câștigă în decisiv

Irina Begu a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-3, dar a reușit cumva să se agațe de fiecare punct și să întoarcă în favoarea ei un meci care părea la un moment dat pierdut. Jucătoarea noastră s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2023 după ce a trecut de Elizabeth Mandlik, ocupanta locului 129 WTA (3-6, 7-6(1), 6-2).

Primul set al partidei a reprezentat un adevărat recital de breakuri: Irina a condus cu 2-0, dar soarta manșei a fost stabilită după un număr total de șase breakuri.

Gameurile de serviciu au fost un adevărat coșmar pentru cele două jucătoare, cu mențiunea că Irina a cedat jocurile de la lansare în patru rânduri (6-3 pentru americancă).

Elizabeth a știut să gestioneze mai bine momentele importante, iar variația din jocul sportivei din SUA a incomodat-o vizibil pe jucătoarea noastră în multe momente.

Nici în setul al doilea nu s-au schimbat prea mult coordonatele: au fost tot șase breakuri, iar americanca a condus la un moment dat cu 5-3, fiind la un singur game distanță de calificare.

Irina nu a cedat însă lupta în niciun moment, iar soarta setului avea să fie întoarsă până la urmă într-un tiebreak adjudecat clar de Begu, scor 7-1.

Scăpată dintr-o situație limită, Irina a profitat de valul de încredere care și-a făcut loc în mintea ei. Begu a reușit trei breakuri, s-a distanțat la 5-1, iar partida avea să fie închisă de sportiva noastră (6-2, după a treia minge de meci fructificată) după un duel de două ore și 38 de minute.

About Author