Irina Begu revine si câștigă în decisiv

Irina Begu revine si câștigă în decisiv

Irina Begu a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-3, dar a reușit cumva să se agațe de fiecare punct și să întoarcă în favoarea ei un meci care părea la un moment dat pierdut. Jucătoarea noastră s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2023 după ce a trecut de Elizabeth Mandlik, ocupanta locului 129 WTA (3-6, 7-6(1), 6-2).

Primul set al partidei a reprezentat un adevărat recital de breakuri: Irina a condus cu 2-0, dar soarta manșei a fost stabilită după un număr total de șase breakuri.

Gameurile de serviciu au fost un adevărat coșmar pentru cele două jucătoare, cu mențiunea că Irina a cedat jocurile de la lansare în patru rânduri (6-3 pentru americancă).

Elizabeth a știut să gestioneze mai bine momentele importante, iar variația din jocul sportivei din SUA a incomodat-o vizibil pe jucătoarea noastră în multe momente.

Nici în setul al doilea nu s-au schimbat prea mult coordonatele: au fost tot șase breakuri, iar americanca a condus la un moment dat cu 5-3, fiind la un singur game distanță de calificare.

Irina nu a cedat însă lupta în niciun moment, iar soarta setului avea să fie întoarsă până la urmă într-un tiebreak adjudecat clar de Begu, scor 7-1.

Scăpată dintr-o situație limită, Irina a profitat de valul de încredere care și-a făcut loc în mintea ei. Begu a reușit trei breakuri, s-a distanțat la 5-1, iar partida avea să fie închisă de sportiva noastră (6-2, după a treia minge de meci fructificată) după un duel de două ore și 38 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *