Categories Baschet

Mențin un ritm bun în plin progres constructiv

CSM CSU Oradea a învins CSM Galați, scor 103-86, în cadrul etapei a 16-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (18.01), la Oradea Arena.

Jocul a fost controlat de roș-albaștri. Aceștia au avut o prestație ofensivă de excepție, marcând 32 puncte în primul sfert și peste 20 puncte în fiecare din următoarele trei perioade de joc. Oradea a construit un avantaj de 15 lungimi pe parcursul primei jumătăți.

Sportivii antrenați de Cristian Achim au fost generoși în acțiuni de mare spectacol, uneori riscând anumite situații pentru a încânta publicul cu realizări tehnice și acrobatice de efect. Procentajul aruncărilor de două puncte a fost de 74%, la care s-au adăugat 16 reușite de trei puncte. Cu toate acestea bihorenii au izbutit 14 recuperări ofensive.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a oferit minute de joc tuturor celor 12 jucători înscriși pe foaia de arbitraj. Zece dintre aceștia au punctat în acest meci. Erick Neal a totalizat 20 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive, Mark Ogden a bifat 17 puncte, 15 recuperări, 2 capace, Stephen Holt a contribuit cu 14 puncte, 6 pase decisive, iar Kris Richard a livrat 13 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea.

De cealaltă parte, Temple Gibbs Jr a contabilizat 21 puncte, 7 pase decisive, alți cinci jucători de la CSM Constanța având cel puțin zece puncte marcate.

Justin Carter și Cătălin Baciu au absentat din angrenajul formației orădene. Ambii sunt accidentați. Ei vor lipsi și la următorul meci, făcându-se eforturi pentru a-i recupera până la ora meciului cu Brose Bamberg

CSM CSU Oradea obține a 12-a victorie consecutivă în Liga Națională și are 13-1 la general fiind lider solitar al Conferinței B. Următorul meci are loc vineri (20.01), ora 16:00, la București. Adversar va fi CSM Focșani, partida fiind televizată.

About Author