Categories Fotbal

Campioana Bihorului se va duela cu cea din Cluj la barajul de promovare

Federația Română de Fotbal a stabilit joi, 2 februarie 2023, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024.

Barajele de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024, au loc la 17 iunie, respectiv 24 iunie 2023
Cele 41 de județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute și folosite și în edițiile trecute. Acum a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea celor trei dueluri din fiecare regiune, 21 în total.

În Liga 3, sezonul 2023-2024, vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

Regiunea 1: Bacău -Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași
Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud
Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov
Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin
Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj
Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova
Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați, Vrancea – Constanța
Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

Doar ocupanta locului 1 din Liga 4 merge la baraj, dacă îndeplinește condițiile de participare
AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ sau din București.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

About Author