Categories Baschet

CSM-ul cedează în Polonia. Succesul cu ciprioții, obligatoriu!!!

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe terenul lui Anwil Wloclawek, scor , în cadrul etapei a 5-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul a avut loc miercuri (01.02).

Partida a început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. Roș-albaștrii au înscris primele cinci puncte ale confruntării, dar au avut un nivel de intensitate scăzut, lucru simțit de adversar. Anwil a speculat lipsa de energie în jocul CSM-ului și a trecut în control, desprinzându-se pe tabela de marcaj. Ofensiva bihoreană a dat greș atât la construcție, cât și la finalizare, astfel încât prima secvență s-a terminat cu scorul de 27-13.

Polonezii s-au desprins la 16 puncte în debutul secvenței a 2-a pe fondul lipsei de reacție din partea echipei antrenate de Cristian Achim. Schimbarea defensivei a relansat misiunea CSM-ului. Apărarea de tip zonă a adus scâteia îndelung așteptată în jocul bihorenilor. Aceștia au început să recupereze teren, cu Nikola Markovic și Erick Neal cei mai productivi din punct de vedere statistic, iar Mark Ogden a compensat la recuperare în condițiile în care a cedat de mai multe ori în duelurile cu Josip Sobin. Oradea a strâns la o posesie, dar Nikola Markovic a încasat un tehnic pentru proteste. Anwil a stabilit scorul la jumătatea partidei, de 41-35.

CSM-ul nu a găsit soluții în repriza secundă. Numeroase greșeli în faza de construcție, inabilitatea de a-și dezvolta jocul colectiv și impreciziile de la distanță, din poziții deschise, au făcut ca roș-albaștrii să nu aibă șanse la victorie. Formația gazdă a continuat să beneficieze de contribuții foarte importante de la pivotul Josip Sobin și fundașul Kamil Laczynski. Cu zece minute înainte de final scorul era de 61-47.

Ultimul sfert nu a adus schimbarea. Indiferent de alcătuirea în care a jucat, respectiv de formula în care a evoluat adversarul, CSM CSU Oradea nu a avut prea multe momente de satisfacție în această partidă. Anwil a rămas în control până la final, reușind astfel să-și asigure calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Erick Neal a totalizat 16 puncte, 8 pase decisive, Donatas Tarolis a reușit 9 puncte, 6 recuperări, iar Stephen Holt a terminat cu 9 puncte pentru CSM CSU Oradea. Josip Sobin a replicat cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru Anwil Wloclawek.

CSM CSU Oradea are 2-3 la general după acest meci. Roș-albaștrii au nevoie neapărată de victorie în fața lui Keravnos BC în ultima etapă din TOP 16, rezultat coroborat de o nouă victorie pentru Anwil Wloclawek, de această dată în fața lui Brose Bamberg.

CSM CSU Oradea păstrează șanse matematice de calificare în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. În pofida celui de-al 3-lea eșec înregistrat în Grupa L din TOP 16, formația antrenată de Cristian Achim are nevoie de două rezultate favorabile în cadrul ultimei etape.

Programată pentru miercuri (08.02), runda a 6-a cuprinde următoarele partide:

– CSM CSU Oradea vs Keravnos BC (Cipru)
– Anwil Wloclawek (Polonia) vs Brose Bamberg (Germania)

Iată situația în clasament înaintea ultimei etape:

1. Anwil Wloclawek – 4/1
2. Brose Bamberg – 3/2
3. CSM CSU Oradea – 2/3
4. Keravnos BC – 1/4

Se cunosc cu certitudine următoarele:

– Anwil Wloclawek este calificată în sferturile de finală
– Keravnos BC este eliminată din calculele calificării

Urmează să se stabilească:

– Locul 1, cel care beneficiază de avantajul terenului propriu în sferturile de finală și teoretic asigură un adversar mai facil
– A 2-a echipă calificată în sferturile de finală

Date fiind cele de mai sus, CSM CSU Oradea trebuie să-și câștige meciul cu Keravnos din ultima etapă pentru a obține cea de-a 3-a victorie. Este o condiție obligatorie, fără de care orice altă discuție devine inutilă în ecuația calificării în sferturile de finală.

Un eventual succes al CSM-ului cu campioana Ciprului trebuie dublat de victoria lui Anwil în confruntarea cu Brose din ultima etapă. Motivație există pentru polonezi. Aceștia țintesc locul 1 în grupă, dar în același timp joacă pe teren propriu, acolo unde asistă cu regularitate 4.000 spectatori, astfel încât aceștia vor viza o nouă victorie.

About Author