Categories Editorial

Fuga de responsabilități nu te scutește de obietiv

Prima opinie după confernța de presă de la FC Bihor ar fi că strategia de viitor patre una corectă. Să aducem lumea la stadion, să practicăm un fotbal de calitate și rezultatele vor veni. Ceea ce mă frapează pe mine este faptul că fug de responsabilitatea. Le a pur și simplu frică să pronunțe cuvântul PROMOVARE. Nu înțeleg de ce.

Nu mai suntem pe timpul lui nea Nicu, când ascundeam obiectivele îndrăznețe. Echipa mici, obiective mici, echipa mari obiective îndrăznețe. E momentul să spunem lucrurilor pe nume. Cu toții ne dorim promovarea în eșalonul al doilea. Nu numai eu personal, președintele, antrenorul și binențeles jucîătorii. Doar că frica de eșec te face sîă te gândești dacă e bine sau nu să vorbești de promovare.

Au autocar nou, foarte bine trebuie și autocar, dar nu autocarul joacă. Fotbalul trebuie produs pe teren de FC Bihor, care să nu piardă primul loc în ultima rundă a anului la Bistrița. E nevoie de mai multă personalitate în joc, e nevoie de asumarea responsabilității tuturor. Suntem angrenați într-o luptă cu alții deschisă pentru promovare și în mod normal cu o mentalitate sănătoasă nu trebuie să renunțăm nicio clipă la acest obietiv. Nimeni nu spune că e ușor, dar pentru ce se pregătesc intens, fac cantonament, au jocuri amicale și oficiale, pentru progres, pentru a face un pas în sus în cariera personală a fiecăruia și pentru ca, clubul să prospere.

Au plecat o serie de jucători, au venit trei care în mod normal trebuie să aducă plus valoarea lotuluiși automat cerințele sunt mai mari. Sunt sigur că echipa asta are mult, MULT potențial care trebuie exploatat. Totuși sunt FC Bihor s-a pornit bine cu o transparență, fără să ardă anumite etape, în continuare politica clubului de a aduce bihoreni este una lăudabilă, dar să nu rămână doar la nivel de politică. Nu mai e un secret pentru mulți, că sunt oameni în joculul acestu club care pun umărul prin diferite metode la reușitele echipei. Din nou un lucru lăudabil și apreciabil, al căror exemplu trebuie urmat. Indiferent de trecutul sau prezentul fiecăruia dacă vii lângă echipă și contribui prin diferite forme la îndeplinirea obietivului este bine. Timpul este singurul care ne va spune dacă Oradea este pregătită să facă pasul următul cu FC Bihor spre Liga a 2-a și spre un viitor mulot mai interesant.

About Author