Categories Baschet

Final norocos pentru echipa bihoreană

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 81-80, în cadrul primului meci disputat în faza a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc la Pitești, sâmbătă (04.02).

Partida a demarat sub semnul echilibrului. S-au consemnat 14 schimbări la conducere pe parcursul primelor 15 minute de joc. Erick Neal a comis două greșeli personale din primele minute, fiind retras pe bancă. Jocul ofensiv al orădenilor nu a funcționat prea bine din punct de vedere al circulației mingii, dar s-au găsit soluții de a pune mingea în coș. Niciuna dintre protagoniste nu s-a putut desprinde pe tabela de marcaj, primul sfert încheindu-se cu scorul de 22-19.

Secvența a 2-a a demarat cu probleme în defensiva orădeană. Noul fundaș al Piteștiului, CJ Wilson, alături de Mihai Măciucă, a creat mari probleme roș-albaștrilor. În plus, apărarea pressing pe tot terenul a lucrat împotriva echipei antrenate de Cristian Achim, jucătorii orădeni fiind depășiți de minge și de adversar de multe ori. Piteștiul, arătând ca o echipă mai proaspătă și mai energică, a reușit un parțial de 14-0 pentru a se desprinde la peste zece lungimi. Repriza s-a terminat cu nouă puncte consecutive în contul CSM-ului, dar FC Argeș conducea cu scorul de 44-40.

Formația gazdă a rămas în avantaj pe tot parcursul secvenței a 3-a. Echilibrul s-a păstrat, dar Oradea nu a găsit soluții să anuleze deficitul. Cătălin Baciu a adus puncte importante, dar în continuare jocul colectiv al echipei a suferit în mod vizibil. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 61-57, Nikola Markovic marcând pe sirenă.

Alb-violeții s-au desprins la opt puncte în debutul secvenței a 4-a. CSM-ul a răspuns prin triplele semnate Nicolescu și Richard, forțând un timeout în tabăra gazdă. După reluare Erick Neal a restabilit egalitatea la 67. Americanul l-a servit pe Nicolescu pentru o altă reușită de pe semicerc, Oradea preluând conducerea la jumătatea secvenței. Parțialul de 13-0 al orădenilor a fost oprit de Fometescu, iar apoi Milutinovic a egalat la 72. Suspansul s-a păstrat pe tabela de marcaj, Richard și Markovic având reușite pentru CSM, dar amfitrionii au răspuns de fiecare dată și a preluat conducerea prin Jevtovic, cu 20 secunde rămase pe ceas. Kris Richard a marcat coșul victoriei, unul de trei puncte în ultima secundă din timpul regulamentar, în condițile în care orădenii au avut o posesie de 3.8 secunde! Gazdele au avut o ultimă posesie, de o secundă, fără rezultat pe tabela de marcaj.

Kris Richard a înscris 15 puncte, Nikola Markovic a totalizat 14 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 13, Erick Neal a terminat cu 12 pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nikola Jevtovic a reușit 21 puncte pentru FC Argeș.

Mark Ogden nu a jucat în această partidă. El s-a resimțit ca urmare a faptului că un adversar a căzut pe genunchiul său în meciul din Polonia. Ca măsură de precauție s-a luat decizia de a nu juca în confruntarea de la Pitești. În funcție de evoluția lucrurilor Ogden ar putea reveni pe parchet la următorul meci, cel cu Keravnos BC, din FIBA Europe Cup.

CSM CSU Oradea are 8-1 la general după acest meci în TOP 10 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

About Author