Categories Alte sporturi

Orădeanul Alex Creț pe șapte la Openul European

Sportivul român Mircea Croitoru a câştigat medalia de aur la cat. +100 kg, duminică, la Openul European de judo de la Varşovia, după ce l-a învins în finală pe slovacul Marius Fizel.

Croitoru a debutat în optimi, cu o victorie în faţa germanului Daniel Udsilauri, în sferturi a dispus de muntenegreanul Anto Dubreta, în semifinale a câştigat în faţa marocanului Mohammed Lahboub, pentru ca în finală să îl învingă pe Fizel.

Judoka Alex Creţ legitimat la CSM Oradea antrenor Emil Morar s-a clasat pe locul 7 la cat. 90 kg. Românul l-a învins în primul tur pe croatul Josip Bulic, în optimi a trecut de kazahul Iermahan Anuarbekov, dar a pierdut în sferturi în faţa ucraineanului Ivan Kutenkov, iar apoi şi în recalificări, în faţa austriacului Thomas Scharfetter, ulterior medaliat cu bronz.

La cat. 81 kg, Szilard Radvanszki l-a învins în primul tur pe turkmenul Şatlik Seitmuradov, iar în turul secund a cedat în faţa polonezului Fabrycjusz Tarkowski.

Alexandra Mazilu a pierdut în optimile cat. +78 kg în faţa croatei Tina Radic.

În clasamentul pe medalii, Franţa a ocupat primul loc, cu 3 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz, urmată de China, 2-1-6, şi Germania, 2-1-3, etc. România, cu o medalie de aur, s-a clasat pe 10.

România a participat la turneu cu opt judoka, şase la masculin şi doi la feminin.

La turneu s-au aliniat 429 judoka din 43 de ţări, 248 la masculin şi 181 la feminin.

About Author