Categories Polo

Primul hop trecut cu bine

CSM Oradea a învins Rapid București, scor 18-9, în prima zi a turneului 1 din faza a 2-a a Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2022/23. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a controlat jocul desfășurat vineri (03.03), la bazinul Steaua din capitală. Scor pe reprize: 3-1, 5-2, 5-2, 5-4.

Rapid a înscris primul gol al partidei, dar Levente Vancsik a restabilit egalitatea la următoarea acțiune de joc. Apoi, Istvan Szabo a adus CSM-ul pentru prima dată la conducere. De altfel, Oradea a reușit un parțial de 7-0, iar la jumătatea partidei scrul era de 8-3.

Situația a fost controlată de bihoreni în partea a 2-a. Același Szabo, Tiberiu Negrean de două ori și Ferenc Czenk au marcat în repriza a 3-a pentru a duce scorul la 13-5. În fine, partida s-a încheiat cu patru goluri marcate de Nichita Ilisie în ultima repriză.

Marcatorii CSM Oradea au fost: Nichita Ilisie – 5 goluri, Tiberiu Negrean, Istvan Szabo și Ferenc Czenk – 3 goluri fiecare, Vlad Dragomirescu – 2 goluri, iar Mateja Asanovic și Levente Vancsik – 1 gol fiecare.

În celălalt meci al zilei, Steaua București a depășit Dinamo București cu scorul de 13-7. Pe reprize: 3-3, 3-0, 3-2, 4-2. Nebojsa Vuskovic și Andrei Țepeluș au marcat câte trei goluri pentru învingători de la care a lipsit Tudor Fulea. În replică, David Bota a înscris trei goluri pentru Dinamo.

Programul de sâmbătă (03.03):

– ora 18:30, Steaua București vs Rapid București
– ora 20:00, Dinamo București vs CSM Oradea

Meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube al Federației Române de Polo.

About Author