Categories Atletism

Alina Rotaru ratează de puțin podiumul

Sportiva română Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat pe locul 5 în proba de săritură în lungime, duminică seara, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul.

Cea mai bună săritură a româncei a fost ultima şi a măsurat 6,62 metri.

Rotaru-Kottmann a prins finala cu a opta performanţă din calificări, 6,52 metri.

Medalia de aur a fost cucerită de britanica Jazmin Sawyers, cu 7,00 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului, argintul a revenit italiencei Larissa Iapichino, cu 6,97 m, nou record naţional, iar medalia de bronz a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 6,91 m.

România încheie Europenele de sală de la Istanbul cu două medalii, una de argint câştigată de Claudia Mihaela Bobocea, sâmbătă seara, la 1.500 metri, şi alta de bronz, obţinută duminică de Gabriel Bitan, la săritura în lungime.

România cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015, la Praga, unde Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La ultima ediţie, de la Torun (2021), cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul cinci la săritura în înălţime.

România a participat cu 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care au reunit 593 de atleţi din 47 de ţări, 301 la masculin şi 292 în feminin, calificând patru atleţi în finale.

About Author