Categories Polo

Nu sunt capabili să se ridice la nivelul campionei

CSM Oradea a fost învinsă de Steaua București în ultimul meci al turneului 1 din faza a 2-a a Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2022/23. Rezultatul final al partidei desfășurate duminică (05.03) a fost de 10-6. Pe reprize: 0-1, 3-1, 3-2, 4-2.

Jocul a demarat favorabil formației orădene. Aceasta a înscris primul gol, însă continuarea a adus-o pe Steaua București în prim plan. Militarii au înscris de trei ori consecutiv, preluând inițiativa pe tabela de marcaj. CSM-ul a reacționat, însă la jumătatea partidei scorul a fost de 3-2.

Repriza a 3-a a fost bogată în realizări pe tabela de marcaj. Scorul s-a dublat în această perioadă de joc. Gazdele s-au desprins la 5-2, dar CSM Oradea a reacționat cu două reușite în succesiune. Tiberiu Negrean a fost eliminat cu cartonaș roșu pentru joc agresiv, după un duel cu un jucător advers, acesta fiind eliminat la rândul său din joc. Vlad Georgescu a avut ultimul cuvânt, ducând scorul la 6-4 în favoarea Stelei București cu opt minute rămase de disputat.

Steaua a marcat primele trei goluri ale reprizei a 4-a, desprinzându-se din un nou maxim, de cinci lungimi. CSM-ul a oprit seria negativă marcând un gol, dar nu a reușit să pună la îndoială victoria gazdelor.

Marcatorii echipei au fost Istvan Szabo – 3 goluri, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie și Silvian Colodrovschi – 1 gol fiecare. De cealaltă parte, Tudor Fulea, Andrei Neamțu și Vlad Georgescu au marcat câte două goluri pentru Steaua.

Acesta a fost al 6-lea meci direct între Steaua București și CSM Oradea în sezonul 2022/23. Militarii au învins de trei ori, două jocuri s-au încheiat la egalitate, iar un meci s-a terminat cu victoria echipei antrenate de Ciprian Cîmpianu.

În celălalt meci al zilei a 3-a, Rapid București a învins Dinamo București, scor 11-10. Pe reprize: 1-3, 5-2, 3-3, 2-2.

CSM Oradea încheie primul turneu din faza a 2-a a campionatului cu două victorii și o înfrângere. Bihorenii se situează pe locul al 2-lea în clasamentul general din Superligă, la cinci puncte în urma Stelei București.

Următorul turneu este programat pentru perioada 24-26 Martie 2023, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

About Author