Categories Alte sporturi

Din nou rezultate meritorii pentru tir cu arcul orădean

 

Sportul olimpic orădean se poate mândri cu rezultatele obţinute la una dintre ramurile mai puţin cunoscute: tirul cu arcul. Arcaşii orădeni de la C.S. Crişul s-au prezentat la Campionatul Naţional de sală pentru copii cu una dintre cele mai numeroase delegaţii din concurs, obţinând titluri şi medalii la toate categoriile.

Doar 12 cluburi din cele 50 afiliate la Federaţia Română de Tir cu Arcul au participat la campionatul naţional indoor pentru copii, juniori mici şi cadeţi desfăşurat la Iaşi. Sportivii C.S. Crişul Oradea au obţinut rezultate foarte bune, la copii compound ocupând întregul podium (Matei Piloca – locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional, Luca Suciu – medalia de argint şi Florian Bologan – medalia de bronz).

La junioare 2 compound, Cezara Batyin a reuşit să ocupe locul III şi să-şi adjudece medalia de bronz (fiind precedată de Urszuly Beatrice de la Vektor Sibiu şi de Elisa Sârbu de la CSM Bacău), iar la cadete Iulia Creţu a urcat de treapta a doua a podiumului, cu medalia de argint. Arcaşii orădeni au mai luat o medalie de argint la echipe mixte (prin Sergiu Pallag şi Iulia Creţu). Cele mai valoroase medalii obţinute sunt cele de argint la cadeţi compound prin Sergiu Pallag (la un singur punct de titlul naţional) şi de argint la copile olimpic (uan dintre cele mai importante categorii) prin Adrienn Haragos (9 ani). „Analizând dinamica evoluţiei sporturilor din Oradea şi Bihor, cred că pe primul loc în ce priveşte dezvoltarea este tirul cu arcul. De la un singur club în 2009, la 9 structuri sportive în 2023, singurul campionat judeţean din România, prezenţă masivă la competiţii, rezultate foarte bune la performanţă şi altele. Mă bucură că există copii care îmbrăţişează acest sport nobil”, spune Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea, care recent a lansat secţia de tir cu arcul.

Cel mai tânăr arcaş prezent la competiţie a fost Mara Berechet, de la C.S. Redpoint Oradea, care la cei 7 ani ai ei s-a comportat admirabil. Rezultatele C.S. Redpoint au fost posibile şi cu susţinerea Agroind Cauaceu, NATO Charity Bazaar, Rivolto Cons, ReBoxed, Golde Oradea şi Blue Container Aleşd.

About Author