O nouă colaborare în folosul sportului

O nouă colaborare în folosul sportului

Anul trecut, doamna director al Clubului Sportiv Crişul Oradea, Pető Dalma a avut o discuţie cu Primarul orașului Săcueni, domnul Béres Csaba, la iniţiativa acestuia, cu scopul de a realiza între cele două instituții conduse de dânșii, un acord de parteneriat privind activitatea sportivă pentru ramurile sportive natație, respectiv polo pe apă, la noul bazin didactic din Săcueni.
După prima discuţie, s-a stabilit testarea activității în sistem pilot prin care Clubul Sporiv Crișul Oradea a asigurat cadrele de specialitate prin persoana domnului antrenor Hașaș Marcel (polo) și doamna Coraș Luminița (înot) coordonați de expertul sportiv Goina Cosmin iar Primăria Săcueni a pus la dispoziție spațiu la bazinul didactic pentru activitatea sportivă. Cursurile susținute de cei doi specialiști au vizat inițierea și învățarea copiilor din localitate și zonele adiacente în vederea formării unor grupe de înot și polo.
Datorită răspunsului pozitiv din partea părților implicate s-a ajuns ca în această săptămână să fie semnat protocolul de colaborare pentru anul 2023, dintre clubul Crişul și primăria Săcueni. Prin acest demers domnul primar dorește să creeze condiții la standarde cât mai înalte pentru copiii din zona Săcueni pentru activitătea sportivă de natație. Totodată C.S. Crișul va oferi posibilitatea legitimării acestor sportivi în cadrul secțiilor de natație și polo în vederea practicării sportului de performanță.
Semnatarii acestui protocol consideră că acest demers este unul de bun augur deoarece oferă posibilități de dezvoltare atât sportive cât și sociale pentru tinerii din zona Săcueni și o bază de selecție mai mare pentru sportul de performanță din cadrul Clubului Sportiv Crișul Oradea.
Asemenea discuţii au avut loc şi cu primarul Municipiului Salonta, domnul Török László, în vederea uni protocol identic în care oraşul să asigure spaţiul adecvat desfăşurării activităţi, iar Clubul Sportiv Crişul Oradea, cadrele tehnice, o iniţiativă care cu siguranţă se va concretiza odată cu deschiderea bazinului didactic.
Anul acesta Clubul Sportiv Crișul împlinște 65 de ani de activitate sportivă de selecție, pregătire și performanță iar rezultatele obținute în această perioadă dovedesc încă odata că este clubul fanion al Municipiului Oradea iar prin aceste acțiuni sperăm că și al județului Bihor.

Suntem deschiși pentru colaborare cu orice primărie dornică de dezvoltare a activității sportive!

About Author