Categories Fotbal

Chelsea și Benfica, calificate în sferturile CL

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a dispus cu 2-0 (1-0) de Borussia Dortmund, marţi seara, pe Stamford Bridge, în manşa secundă a optimilor de finală.

Borussia, care câştigase toate cele zece meciuri jucate în 2023, se impusese în tur cu scorul de 1-0.

Raheem Sterling (43) şi germanul Kai Havertz (53 – penalty) au înscris pentru ”Blues”.

Meciul de pe Stamford Bridge a început cu o întârziere de zece minute din cauza dificultăţilor cu care s-a confruntat echipa germană pentru a ajunge la stadion.

Chelsea a avut prima ocazie prin Havertz (8), care a fost imprecis dintr-o poziţie foarte bună. Borussia, care nu a contat pe Adeyemi (indisponibil), şi care l-a pierdut şi pe Brandt, înlocuit după cinci minute din cauza unei accidentări, a avut o bună oportunitate prin Reus (17), din lovitură liberă, dar portarul Arrizabalaga a salvat golul.

Havertz a trimis mingea în bară (28), iar şutul lui Joao Felix (40) a fost apărat de Meyer.

Echipa antrenată de Graham Potter a reuşit să deschidă scorul în finalul primei reprize, prin Sterling (43), după ce iniţial luftase din mijlocul careului.

În debutul reprizei secunde, Chelsea a primit penalty, în urma consultării arbitrajului video, pentru un henţ comis de Marius Wolf. Havertz a executat, însă a trimis în bară, dar arbitrul Makkelie a decis repetarea loviturii de pedeapsă, la sugestia VAR, iar Havertz a transformat (53).

Dortmund a ieşit la atac şi a avut mai multe oportunităţi de a înscrie, însă Chilwell a blocat şutul lui Giovanni Reyna (55), Bellingham (58) a ratat ţinta din interiorul careului, Arrizabalaga (65) a respins şutul lui Wolf, în timp ce trasorul expediat de Suele (73) a ocolit poarta.

Benfica Lisabona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a surclasat-o pe FC Bruges cu scorul de 5-1, marţi seara, pe Estadio da Luz, în manşa secundă a optimilor de finală.

”Vulturii”, care veneau după o victorie cu 2-0 în Belgia, s-au impus prin golurile marcate de Rafa Silva (38), Goncalo Ramos (45+2, 57), Joao Mario (71 – penalty) şi David Neres (77), respectiv Bjorn Meijer (87).

Benfica a făcut spectacol, condusă de tripleta Joao Mario – Rafa Silva – Goncalo Ramos, chiar dacă s-a desprins în finalul primei reprize, când a marcat de două ori. Echipa antrenată de germanul Roger Schmidt a mai înscris de trei ori după pauză, în timp ce fundaşul Meijer a salvat onoarea campioanei Belgiei.

Benfica, care a confirmat astfel sezonul bun, în care a câştigat o grupă cu PSG şi Juventus, va juca în sferturi pentru al doilea sezon consecutiv. În stagiunea precedentă, lusitanii au trecut în optimi de Ajax, dar au fost eliminaţi apoi de Liverpool, viitoarea finalistă.

FC Bruges rămâne cu performanţa de a fi atins în premieră optimile de finală în zece participări în Champions League.

About Author