Categories Judo

Tugulea Maxim este noul campion național de juniori Under 21

Sectia de judo a LPS-CSS Bihorul Oradea a participat la Finala CN Judo Juniori (U 21), care s-a desfasurat la Sala Polivalenta din Focsani in zilele e 03-05 martie 2023, cu un numar de 7 sportivi.
Din cei 7 sportivi, doar 2 aveau varsta limita a junioratului, ceilalti 5 fiind inca foarte tineri cu inca 2-3 ani de juniorat, iar si mai imbucurator a fost faptul ca cei tineri s-au remarcat si prin obtinerea de medalii, dar si prin evolutii bune, datatoare de sperante pentru anii urmatori.
Obiectivul propus era obtinerea a 1-2 medalii, din care una de aur, obiectiv care a fost indeplinit si chiar depasit.
Rezultatele finale sunt:
– 1 loc I (Campion National) TUGULEA MAXIM 81 kg 5 victorii (toate la ippon) / 0 infrangeri

– 2 loc III (Medalii de bronz) NAGY TALIDA 44 kg 3 victorii / 1 infrangere
FUDULU SEBASTIAN 60 kg 4 victorii / 1 infrangere

– 2 loc 7 FELDMAN CIPRIAN 55 kg 1 victorie / 2 infrangeri
TICU ALEXANDRU 90 kg 3 victorii / 2 infrangeri

Fara indoiala performerul nostru la aceasta Finala de Campionat National a fost judoka Maxim Tugulea care la categoria 81 kg, cu cei mai multi sportivi la start (34), s-a impus categoric, devenind Campion National de juniori, el obtinand victorii la ippon (inainte de terminarea timpului regulamentar de lupta), in toate cele 5 meciuri disputate, el avand 18 ani (deci inca 2 ani de juniorat), este elev al LPS Bihorul Oradea, diriginte profesor Robert Olah, fiind si component al Centrului Olimpic de judo pentru tineret de la Oradea.
Prestatii bune au avut si Talida Nagy (16 ani), la categoria 44 kg, care dupa ratarea de la Nationalele de cadeti unde a terminat pe locul 5, s-a reabilitat mai ales printr-o evolutie foarte buna, reusind acest bronz la juniori, dar si Sebastian Fudulu 60 kg, invins doar in semifinale de bucuresteanul Nitu, in rest si el a obtinut 4 victorii spectaculoase la ippon.
Desi pornea cu sanse la o medalie, sportivul Sofian Popa 81 kg, a pierdut in turul 2, dintr-o greseala, neatentie in aparare, fiind din pacate eliminat din concurs.
Tinerii judoka oradeni legitimati la LPS-CSS Bihorul Ordaea, sunt pregatiti de profesorii Olimpia Ianc si Alexandru Goncearenco, responsabil de catedra, profesor Emil Morar.

About Author