Categories Baschet

Convingători și victorioși la Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM Universitatea Craiova, în deplasare, în cadrul etapei a 22-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul a avut loc sâmbătă (11.03), la Sala Ion Constantinescu, încheindu-se cu scorul de 70-53.

Partida a demarat favorabil echipei orădene în pofida faptului că Erick Neal a comis un fault pe aruncare de trei puncte la prima acțiune ofensivă a Craiovei. CSM-ul s-a instalat la conducere și a practicat un nivel de apărare bun, profitând totodată de lipsa de inspirație a gazdelor la finalizare. Kris Richard a adus un plus în atacul roș-albaștrilor, scorul după zece minute fiind de 17-6.

Avantajul echipei bihorene a urcat la 16 lungimi, scor 25-9, în debutul secvenței a 2-a. Situația s-a schimbat în continuare. Orădenii au irosit mai multe situații favorabile, chiar de sub coș, după acțiuni colective de efect, iar echipa din Craiova a început să marcheze de la mare distanță. De asemenea, gazdele au beneficiat de 12 vizite la limia de pedeapsă în primele 20 minute de joc, în condițiile în care vizitatorii au avut doar una. Craiova a strâns la cinci puncte, dar Erick Neal a marcat ultimul coș al reprizei, ducând Oradea la 34-27.

Sfertul al 3-lea a demarat cu mai multe reușite de ambele părți. Mark Ogden a înscris de pe semicerc și a avut o intervenție importantă în apărare. Craiova a oferit o replică solidă și a devenit mult mai precisă în joc la ambele capete ale terenului. Donatas Tarolis a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală, CSM-ul fiind în penalizare devreme în această perioadă de joc. CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 53-47 la intrarea în sfertul decisiv.

Sfertul decisiv a demarcat cu un parțial de 13-1 prin intermediul căruia CSM-ul a tranșat soarta meciului. Cu toate că raportul aruncărilor libere acordate a fost de 22-1 în favoarea echipei din Craiova, numărul faulturilor sancționate împotriva roș-albaștrilor fiind aproape dublu, jocul s-a încheiat în superioritatea totală a formației bihorene.

Donatas Tarolis a reușit 15 puncte, 6 recuperări, Kris Richard a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, Stephen Holt a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, iar Josh Bostic a livrat 10 puncte, 3 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Dimitrije Nikolic a reușit 12 puncte, iar Topias Palmi a adăugat 11 pentru SCM U Craiova.

CSM CSU Oradea obține a 18-a victorie consecutivă în Liga Națională și are 11-1 la general în TOP 10. Următorul meci are loc sâmbătă (18.03), ora 20:15, la Oradea Arena, în compania lui U-BT Cluj-Napoca.

About Author