Categories Atletism

Alin Firfirică medaliat la Cupa Europei

Atletul român Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului, sâmbătă, în prima zi a Cupei Europei de aruncări, de la Leiria (Portugalia).

Slovenul Kristjan Ceh a cucerit aurul, cu 68,30 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului, fiind urmat de Firfirică, 63,78 m, la cea mai bună performanţă a sezonului, în timp ce croatul Martin Markovic a obţinut bronzul, cu 62,20 (de asemenea, season best)

În proba masculină de aruncare a ciocanului (Under-23), Cristian Meheş (CS Crişul Oradea, CS Farul Constanţa) s-a clasat pe locul 13, cu 62,85 m.

Aurul a fost obţinut de ucraineanul Mihailo Kohan, cu 75,80 m, argintul a revenit polonezului Dawid Pilat, cu 72,42 m, iar bronzul a fost adjudecat de turcul Halil Yilmazer, cu 70,45 m.

Delegaţia României cuprinde opt sportivi, iar duminică vor concura Mihăiţă Micu (CSM Vaslui) – ciocan, Marius Musteaţă (CSA Steaua Bucureşti) – greutate, Denis Both (CSM Arad) – suliţă, Bianca Ghelber (SCM Bacău/ CSA Steaua Bucureşti) – ciocan, Adela Stanciu (CS Dinamo Bucureşti) – ciocan şi Andreea Lungu (CSM Bucureşti) – disc (U23).

La ediţia 2022, Alexandru Novac a avut cea mai bună evoluţie din delegaţia română, ocupând primul loc la aruncarea suliţei. Ghelber a fost a noua la ciocan, iar Firfirică al şaselea la disc.

About Author