Categories Alte sporturi

Covaci Angelo urcă pe podium la Cupa României

În urmă cu câteva zile Federaţia Română de Kempo , a organizat Campionatul European de Grappling la Bucureşti. Din echipa naţională a făcut parte şi antrenoarea secţiei de Judo din Cadrul Clubului Sportiv Crişul Oradea (director Pető Dalma Csilla), doamna Ioana Hanaş, fiind însoţită de coordonatorul de secţii dl. Tulkos Romeo şi campioana mondială de Kempo , Mihuţa Karina Ioana.
Ioana Hanaş , după înfrângerea cu nemţoaica Kristina Rau, s-a clasat pe locul V , în cadrul categoriei de seniori feminin -53 Kg.

„A fost o competiţie foarte grea, chiar extrem de grea cu un nivel tehnic ridicat la concurenţilor. Ioana s-a aflat pentru prima dată la o competiţie de grappling. Această competiţie a fost şi o verificare şi totodată de adaptare , înaintea Campionatului Mondial de Kempo ce se va desfăşura în perioada 24-30 aprilie 2023, în Portugalia. Este un rezultat bun, fiind prima competiţie pentru noi pe această ramură sportivă.” – Tulkos Romeo , coordonatorul de secţii al Clubului Sportiv Crişul Oradea.

Grappling-ul este un sport de luptă cu contact complet bazat pe aruncări, deplasări, mături, lupte cu clinch, lupte la sol și reținere de supunere. Concursurile de grappling implică adesea distrugeri și control la sol și se pot termina atunci când un concurent recunoaște înfrângerea.

2. Box
În perioada 6-11 martie 2023, la Brăila s-a desfăşurat Cupa României de Tineret , acolo unde la startul competiţiei s-au aliniat 109 sportivi, reprezentând 70 de cluburi din ţară. Clubul Sportiv Crişul Oradea a fost reprezentat de sportivul Covaci Angelo (antrenor Viorel Crăciunea) , care în cadrul categoriei de 54 Kg a susţinut trei meciuri. Primul meci l-a disputat cu sportivul Secetă Alexandru (C.S. Slatina) pe care l-a învins la puncte, cel de-al doilea meci l-a câştigat în faţa sportivului Bănică Nicolaie (CSM Ploieşti), pierzând la puncte cu sportivul Botezatu Cornel, legitimat la Unirea Iaşi, cu o decizie de 3-2, astfel Angelo a ocupat locul III al podiumului.

About Author