Categories Fotbal

Cea mai importantă competiție de minifotbal va avea loc la Oradea

Cea mai importantă competiție de minifotbal europeană rezervată cluburilor se va desfășura în toamnă la Oradea

„Am primit vestea pe care o așteptam. Oradea va găzdui în premieră turneul final al celei mai importante competiții europene inter-cluburi de minifotbal. Biroul Executiv al European Minifotball Federation întrunit la Sofia a votat în unanimitate candidatura orașului Oradea. Este o bucurie și o satisfacție imensă pentru noi. Turneul final va avea loc în perioada 6-10 septembrie 2023 și vrem să-l organizaăm la cel mai înalt nivel. Terenul principal va fi în sală, unde vom monta suprafața sintetică. A fost aleasă această variantă pentru a evita eventualele precipitații care ar putea perturba competiția, iar terenurile secundare vor fi la Baza Tineretului. Aportul Federației Române de Minifotbal a fost important și le mulțumim pentru sprijin. Turneul va fi televizat de o televiziune națională”, ne-a declarat Spiros Baltsavias, managerul AEK Oradea.

 

 

Vor participa cele mai bune 24 de echipe din Europa, iar România va avea trei reprezentante. Una va fi AEK Oradea, deținătoarea trofeului european, iar celelalte două ar urma să fie campioana și vicecampioana națională, sau o altă echipă dacă gruparea orădeană va atinge și în acest an finala națională. Tot atunci se va desfășura și turneul Masters cu 16 echipe.

„Cu cele 40 de echipe participante vom avea circa 1.000 de jucători, delegați, oficiali, plus suporteri, care vor veni la Oradea în aceea perioadă. Va fi și o bună promovare a orașului cu prilejul acestor competiții de minifotbal”, a mai adăugat Baltsavias.

Oradea s-a aflat în luptă cu Sofia (Bulgaria), Rimini (Italia) și Dubrovnik (Croația). „Obiectivul AEK Oradea este să păstreze trofeul continental, mai ales că vom juca în fața propriilor suporteri!, a conchis Spiros Baltsavias.

bihon.ro

About Author