Categories Alte sporturi

Rugby-ul spectacol revine în actualitate

Naţionala de rugby a Scoţiei a învins-o pe cea a Italiei cu scorul de 26-14 (12-6) într-un meci din ultima etapă a Turneului celor Şase Naţiuni, disputat sâmbătă pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, informează AFP.

21 dintre punctele Scoţiei au fost reuşite de uvertura Blair Kinghorn, autor a trei eseuri şi trei transformări. Celelalte cinci puncte ale gazdelor au venit după eseul lui Duhan van der Merwe. Punctele Italiei au fost opera lui Tommaso Allan (un eseu şi două lovituri de pedeapsă) şi Paolo Garbisi (o lovitură de pedeapsă).

Scoţia a acumulat 15 puncte şi este pe poziţia a treia a clasamentului turneului, pe care ar urma să rămână, cu excepţia cazului în care Anglia va reuşi surpriza în cursul serii la Dublin. Italia, cu înfrângeri pe linie, va încheia pe ultimul loc, cu un singur punct.

Tot sâmbătă au loc ultimele meciuri din ediţia 2023 a Turneului celor Şase Naţiuni, Franţa – Ţara Galilor, pe Stade de France din Saint-Denis, şi Irlanda – Anglia, pe Aviva Stadium din Dublin.

Irlanda, lider în acest moment, speră să câştige Six Nations 2023 cu Mare Şlem, însă va trebui să învingă Anglia, în timp ce Franţa, echipa de pe locul 2, îi poate sufla titlul dacă „verzii” nu vor câştiga în faţa „trandafirilor”, iar francezii vor învinge Ţara Galilor.

About Author