Categories Handbal

În sfârșit a venit și prima victorie!!!

CSM Oradea a obținut prima victorie în Liga Zimbrilor – ediția 2022/23. Formația antrenată de Cosmin LIberț a depășit pe CSM Odorheiul Secuiesc, scor 30-26. Meciul s-a desfășurat sâmbătă (25.03), la Arena Antonio Alexe.

Prima jumătate a cuprins șase schimbări la conducere. Niciuna nu s-a putut desprinde pe tabela de marcaj, dar bihorenii au plecat în avantaj spre vestiare, scor 15-14.

Repriza secundă a început cu un forcing al CSM-ului. Orădenii s-au desprins la patru, mai apoi cinci goluri și au găsit resurse de a se menține în avantaj. Ecartul a urcat la un maxim de șapte lungimi, însă oaspeții au marcat ultimele trei goluri. Portarul orădenilor Adrian Țenghe a făcut pur și simplu minuni în porta hazdelor el având nu mai puțin de 15-16 parade formidabile în situații de unu la unu cu adversarul. Acesta a fost artizanul principal al unei victorii fără el, Oradea ar fi suferit foarte mult. Adrian Țenghe a venit în vară de la CSM București și s-a aflat la cea mai bună prestație stagională, evoluția lui fiind pur și simplu una încântătoare și dătătoare de speranță pentru viitor.

Oradea: Țenghea, Turturică – Djukic 13, Aungurenci 6, Boșca 6, Munteanu 2, Ivancenco 2, C. Szasz 1, Gal, Oargă, Kovacs, Radu, Breban, Băban, Sfârlea. Antrenori: Cosmin Liberț, George Tăutu.

Odorhei: Varo, Orban – Couveiro 6, Putnoky 5, Konya 3, Katona 3, Ramos 2, E. Szasz 2, Milosevic 2, Dedu 1, Csibi 1, Fedila 1, Tăuțean, Fekete, Komporaly, Ferenczi. Antrenor: Lorant Sipos.

Este prima victorie stagională pentru CSM Oradea, echipă ce are acum 3 puncte în clasament. În schimb, Odorhei are 4 puncte.

Astfel, data de 25.03.2023 intră în istorie ca fiind prima la care trei echipe de seniori, angrenate în primul eșalon al României (handbal, polo, baschet), obțin victorii.

About Author