Categories Fotbal

Suntem favoriți clari și cu Belarus

Suntem împreună alături de tricolori la startul noilor preliminarii, cele pentru calificarea la Campionatul European 2024. Urmărești zi de zi toate noutățile din cantonamentul tricolorilor, interviuri exclusive, materiale din culise și ai șansa de a câștiga premii în concursurile noastre!

Cu Belarus am disputat 6 meciuri, avem 4 victorii și două remize, golaveraj 15 – 7. Victoria noastră 2-0 din cadrul unui turneu amical organizat în 2004 și găzduit de Cipru nu contează în palmaresul oficial. Așadar, rămân 5 dueluri, dintre care unul singur cu caracter amical.
Partida de pregătire din 2020, scor final 5-3, cu Mirel Rădoi pe banca selecționatei noastre, pe care tricolorii au disputat-o la Ploiești, este și ultima amintire cu această reprezentativă. Dintre jucătorii care au fost titulari atunci, 4 sunt și acum în lotul lui Edward Iordănescu: Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Dennis Man și Florin Tănase. Alți doi jucători din lotul de atunci sunt și acum convocați: Cristi Manea și Denis Alibec. Pe lista marcatorilor la meciul respectiv s-au aflat Nedelcearu, cu o dublă, și Răzvan Marin. Celelalte două goluri ale noastre au fost reușite de Mitrea și Pușcaș.

În meciuri oficiale am avut două duble confruntări, ambele contând pentru preliminarii de European, ca și cele programate în acest an. Mai întâi, în cursa pentru EURO 2008, am învins cu 3-1 atât la București, cât și la Minsk. Apoi, în 2010 și 2011, am reușit numai două remize, 0-0 la Minsk și 2-2 la București.

About Author