Categories Fotbal

Sunt în grafic cu obiectivul intermediar de până acum

În cursul după-amiezii de joi 30 martie a avut loc o conferință de presă la Stadionul Municipal Iuliu Bodola susținută de FC Bihor. Au fost prezenți Șandor Kulcsar președintele clubului, Dorin Mihuț antrenor secund, Ioviță și Ionuț Ban jucători.

Tema principală a fost un prim bilanț al activității clubului după prima parte a sezonului și câteva cuvinte despre jocul de sâmbătă dintre FC Bihor și Lotus Băile Felix.

Șandor Kulcsar declara că echipa și-a îndeplinim primul obiectiv și anume calificarea în play-off, fiind un obiectiv intermediar. De asemenea clubul a ajuns la o stabilitate din toate punctele de vedere, ceea ce duce la o perspectivă favorabilă pe viitor. Filozofia clubului este una bazată pe rezultate pozitive și pe munca în echipă fără a lasă loc de interpretări în cea ce privește interesele personale ale fiecăruia.

Vreau doar să spun că suntem în grafic în ceea ce privește rezultatele, la început ne-am propus să practicăm un fotbal frumos, să readucem lumea la stadion și să obținem cât mai multe victorii. După sezonul regulat, suntem pe primul loc în clasament, iar echipa are o situație stabilă. Alături de principalii noștrii susținători și anume Primăria și Consiliul Județean Bihor încet, încet s-au apropiat de noi o serie de sponsori importanți care chiar dacă nu ne-au ajutat financiar au contribuit prin diferite metode la reușitele echipei. Suntem în discuții avansate și cu alți posibili sponsori care doresc să se implice dar trebuie să fim realiști, deocamdată suntem în Liga a 3-a iar vizibilitatea este așa cum este.

Un lucru extrem de bun faptul că în 2023 suntem singura echipă cu 9 puncte câștigate. Ne așteaptă o nouă etapă foarte grea cu cele nouă jocuri în play-off. Aici trebuie să abordăm cu aceeași mentalitate de învingători fiecare joc și să dăm totul. Ne trebuie o atitudine pozitivă în continuare și la finele play-off-ului sper să fim una dintre echipele care ajung la barajul de premovare. Trebuie să o luăm meci cu meci, primul meci fiind cel ami important.

La rândul său, Dorin Mihuț avea să spună: Cel mai dificil joc va fi cel cu Lotusul, o echipă cu jucători extrem de experimentați dar eu sper în fața unui public numeros să câștigăm. Suntem pe primul loc, jucăm acasă și va trebui să ne impunem. În acest play-off, nu există nicio echipă favorită, încercăm ca și la celelalte meciuri să rămânem la fel de hotărâți și să abordăm fiecare meci la victorie. Avem un lot de jucători bun, sunt mulți tineri și cred că atunci când ajungi să joci pentru FC Bihor trebuie să fi foarte hotărât. E nevoie de valoare și muncă continuă ca să te impui.

Presiunea este acum pe celelalte echipe, la noi se lucrează foarte bine, suntem foarte corecți cu fiecare jucător ceea ce arată că avem o atmosferă bună în echipă și fiecare dintre noi trebuie să-și dorească mai mult. Roșu este accidentat, s-a format un nucleu de jucători de mare caracter iar acest aspect este un avantaj.

La rândul său, Ionuț Ban cel care vine la FC Bihor tocmai de la Lotus era de părerre că va fi un play-off echilibrat cu meciuri dificile și în care echipele mai omogene vor avea câștig de cauză. De asemenea contiuă să creadă că rezultatele pozitive vor aduce tot mai mulți oameni la stadion, iar jocul bun al echipei este rezultatul unei pregătiri bune zi de zi, ceea ce face ca echipa să fie atuul principal.

Din păcate pentru el, Ionț Ban marcat în acest sezon doar două goluri, mult prea puțin pentru un jucător cu experiență de picior stâng folosit în bandă sau în defensivă, unde e nevoie de aportul lui. Cu singuranță că poate mult mai mult, dar acest aspect trebuie demonstrat pe teren.

Ioviță în schimb a marcat nu mai puțin de 12 goluri deși a fost folosit mai mult ca fundaș, el fiind orădean de origine și făcându-și junioratul la clubul roș-albastru.

Deși la ultimele meciuri au fost prezenți în jur de 1 000 de oameni în tribune, media plătitorilor este de doar 600 persoane, o cifră care va crește dacă Oradea ar avea echipă care să lupte cu șanse reale pentru un loc în Liga a 2-a.

Așadar sâmbătă de la ora 17,00 la stadion FC Bihor va primi în prima etapă a ply-off-ului replica celor de la Lotus Băile Felix.

About Author